politica

Piedone le promite bucurestenilor ca vor circula gratuit cu STB: „Tu cetatean, care eu iti reduc astazi, iti dau gratuitate, ti se va elibera un card”

Invitat la Antena 3 CNN pentru a-si expune proiectele de dezvoltare a Bucurestiului, actualul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a lansat intr-o expunere prolixa, promitand ca va reusi sa le ofere locuitorilor Capitalei ceea ce nu a reusit pana acum niciun edil general: gratuitate pentru toti cei care vor folosi mijloacele de transport in comun din Bucuresti.

„Vorbim astazi. Cand voi fi primar general, acest lucru, odata pus in contract, pentru mine cuvantul e sfant. Cum am zis ca nu ma retrag si nu m-am retras. Cum astazi primesc toate laturile in cap, merg inainte si nu ma dau inapoi. Vorbim la momentul actual. Situatia T 0-10 iunie, Primaria Municipiului Bucuresti acorda STB-ului, sub forma de subventie, 900 de milioane de lei anual.

200 de milioane de lei diferenta de tarif, suma pe care o acopera din costurile operationale, cum ar fi flota STB. Incasarile STB din vanzarea cardurilor de calatorie insumeaza aproximativ 200 de milioane de lei anual. Deci, cu alte cuvinte, ce vreau sa va spun. Pentru a avea un transport gratuit trebuie acoperita doar suma ce provine din incasarile STB, 200 de milioane. „Cum faci, domnule primar general Piedone, treaba asta?” Pentru ca la ei solutiile simple devin foarte complexe.

La mine, solutia simpla e solutie simpla oricum faceti. Dam prin licitatie publica, spatiile STB din interiorul si exteriorul, aproximativ 2000 de vehicule STB, pentru afisaj publicitar. Nu este suficient…. Parteneriat public-privat: Primaria Capitalei si STB-ul detin suprafete insemnate de hale unde, spre exemplu, un producator de baterii auto… Deci scoatem aceste hale care astazi sunt in paragina, le ducem la inchiriat. Vorbesc doar din patrimoniu STB-ului.

Deci diminuam costurile si crestem veniturile. Si coroborat cu proximativ 100.000 de metri patrati, spatii comerciale detinute si aflate in administrarea PMR. Astazi nu au niciun venit, multe dintre ele sunt in paragina. Ok si scoatem in continuare. Nu tai subventie, nu tai absolut nimic.

Tu cetatean, care eu iti reduc astazi, iti dau gratuitate, ti se va elibera un card. Acel card, tu trebuie sa-l folosesti minim de 10 ori pe luna. Daca nu l-ai folosit, am inteles ca comoditatea ta este a merge cu masina, iar tu vei plati transportul. Astazi, cand vorbim, Primaria Sectorului 5 a implementat si implementeaza microbuzele scolare pentru copii. Aproximativ 350.000 de masini sunt astazi in trafic, in Bucuresti, care duc copiii dimineata la scoala.

Daca eu iau copilul de acasa cu microbuzul si il duc acasa si parintele merge in prima faza cu transportul gratuit, cand avem o o pista de bicicleta…Ne putem gandi si la o dezvoltare urbanistica. Am auzit contracandidati, ca facem pe pasaje subterane. Domnilor, vorbiti real, nu mintiti. Exista astazi in Bucuresti un cadastru al utilitatilor? Exista astazi un cadastru al spatiilor verzi? Nu, nu exista.”, a explicat Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primaria Capitalei.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

O oră ago

„De la gratarele de mici ale romanilor au venit pompierii pe Broadway”. Cum a aratat Ziua Romaniei la New York – Video

Duminica, la New York, a avut loc cel mai mare festival romanesc din Statele Unite…

2 ore ago