Piedone, pus la punct de prefectul Capitalei. Primarul Sectorului 5 a redus „nelegal” programul agentilor economici

politica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat miercuri ca este „nelegala” dispozitia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenti economici si, ca urmare, nu ar trebui aplicata.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care ii cere sa revoce urgent aceasta dispozitie, amintind ca Guvernul a emis pe 10 martie hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand din 14 martie care prevede ca programul operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise publice si/sau private este 5,00 – 21,00.

„Avand in vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus mentionat, autoritatile administratiei publice nu pot stabili un alt program de desfasurare a activitatilor de catre operatorii economici decat cel aprobat la nivel central. (…) Totodata, va aducem la cunostinta ca, in contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta isi desfasoara activitatea in sistem integrat si cu respectarea principiului operativitatii, conlucrarii active si subordonarii ierarhice”, a transmis Prefectura.

Dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone stipuleaza ca programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor si altor agenti economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi pana pe 11 aprilie, urmand sa functioneze, de luni pana vineri, intre orele 07,00 – 19,00, iar sambata si duminica in intervalul orar 07,00 – 15,00.

Mai mult despre: ,

Comentarii: