Piedone sare in ajutorul PSD-PNL: „V-ajunge Primaria Capitalei! Luati mana de pe Sectorul 1 si Sectorul 2!”

politica

Cristian Popescu Piedone, fiu, primar, defilare, educatie, Nicusor Dan

Cristian Popescu Piedone, al carui fiu a devenit primar al Sectorului 5, sare in ajutorul candidatilor PSD si PNL din Sectoarele 2 si 1, atacand violent reprezentantii USR. „Disperarea USR-istilor a ajuns la cote maxime, care nu vor efectiv sa recunoasca ca au pierdut si ignora votul cetatenilor”, sustine Piedone.

„V-ajunge Primaria Capitalei! Luati mana de pe Sectorul 1 si Sectorul 2! Cetatenii au ales, si-au exprimat votul, un drept democratic! Gata cu circul, recunoasteti-va infrangerea!

V-am vazut in 2020 cum ati fugit cu sacii in care erau buletinele de vot! V-am vazut cum ati ‘castigat’ mandatul! Istoria nu se va repeta! Cetatenii isi vor apara votul!

In 2020, Clotilde Armand spune ca nu e nevoie de renumararea voturilor, ca nu exista temei legal! Acum s-a razgandit. Disperarea USR-istilor a ajuns la cote maxime, care nu vor efectiv sa recunoasca ca au pierdut si ignora votul cetatenilor!

Ajunge! Oamenii v-au trimis acasa pentru ca nu ati facut nimic pentru cele doua sectoare!

Degeaba bateti la usile ambasadelor, asa cum ati facut si in 2020! In Romania, voteaza romanii! In Romania, primarii sunt alesi de romani! In Romania, bugetul trebuie sa fie folosit pentru romani, nu pentru influente straine!

Primarul ales al Sectorului 1 este George Tuta! Primarul ales al Sectorului 2 este Rares Hopinca! Doi tineri profesionisti, care vor salva aceste doua sectoare din mainile USR-istilor disperati ca-si pierd scaunele! Oamenii i-au ales! Oamenii i-au votat!

Ii felicit si ii astept sa facem treaba pentru Bucuresti, pentru bucuresteni!”, a transmis Piedone.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicita renumararea voturilor in peste 30 de sectii, afirmand ca exista „suspiciuni documentate de frauda” in cazul a peste 2.000 de voturi.

Radu Mihaiu, candidat pentru un nou mandat, este prezent miercuri in fata Biroului Electoral al Sectorului 2, pentru a cere „respectarea votului oamenilor”. Alaturi de el se afla si alti membri USR precum Elena Lasconi, Lucian Stanciu-Viziteu, Ionut Mosteanu, Radu Mihail, Diana Buzoianu.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central si decidentilor politici sa respecte votul cetatenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de frauda pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenta. Din punctul meu de vedere aceste alegeri trebuie sa fie validate dupa ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o sectie in care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi disparute. Avem 1.345 de buletine disparute din sectii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL sa se disocieze de aceasta tentativa de fraudare a alegerilor. Cer sa voteze in Biroul Electoral de Sector si al Municipiului pentru renumararile cerute”, a spus Radu Mihaiu.

El a mentionat ca solicitarea sa pentru renumarare nu a primit inca un raspuns si a acuzat o „tergiversare” a rezolvarii situatiei.

„Avem o sectie care a fost raportata ca fiind gresit trecuta pe procesul verbal inca de luni. Nu exista o decizie de renumarare in cazul ei. Oamenii din sectia de votare au spus: ‘am transcris gresit’, iar cei din Biroul Electoral de Sector refuza sa ia masurile normale de a renumara, pentru a vedea care este realitatea. In plus, in Biroul Electoral de Sector au aparut peste noapte doua voturi nule, care nu existau inainte si pe care nu le recunosc cei din sectia de votare. Asa ceva este inadmisibil si cer tuturor fortelor politice sa respecte votul oamenilor si sa voteze in birourile electorale pentru renumararea transparenta a voturilor”, a declarat primarul USR.

Mihaiu a precizat ca au mai ramas de validat trei sectii, dar ca USR a depus cerere pentru renumararea voturilor la peste 30 de sectii, unde „fie voturile au fost raportate gresit, fie au disparut” voturi.

„Alegatorul a pus votul in urna, iar votul lui a disparut. Nu a mai ajuns nici pe procesul verbal, nici in saci. Vrem sa stim ce s-a intamplat cu aceste voturi. (…) Este clar ca in acest Birou Electoral de Sector majoritatea si toate deciziile sunt dictate de reprezentantul PSD. Este un abuz in serviciu ceea ce fac ei. Din punctul meu de vedere, acest lucru trebuie sa inceteze. Trebuie sa avem rezultatul real al alegerilor, nu unul falsificat”, a spus Mihaiu.

Primarul municipiului Campulung, Elena Lasconi, a declarat ca este prezenta alaturi de Radu Mihaiu pentru a-l sustine. „Dintotdeauna am luptat pentru democratie, iar votul este reflectia democratiei. As ruga candidatii sa nu se bucure la o victorie temporara prin inselaciune, ci haideti sa respectam democratia. Eu pentru asta lupt si pentru asta o sa militez. Noi lucram in echipa, suntem o echipa si il sustin pe Radu din tot sufletul si pe Clotilde (Armand, primarul in functie al Sectorului 1 – n.r.)”, a precizat Lasconi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: