Piedone si fiul, doi primari pentru clasele primare

opinii

Cristian Popescu Piedone, fiu, primar, defilare, educatie, Nicusor Dan

Deversat in politica romaneasca nu din durerea de cap a vreunui Zeus, ci din durerea in fund a romanilor care nu merg la vot, Cristian Popescu, naturalizat Piedone s-a trezit peste noapte din ospatar, primar de sector, dupa care a luat o pauza de arpacas pana si-au dat seama aia din sistem ca l-ar mai putea totusi folosi la ceva, chiar si asa, la burta a doua, si acum iata-l pe cai mari in cursa pentru Primaria Generala.

Cursa unde, zic unele sondaje, va fi votat de aproape 60% dintre cetatenii Capitalei – nu toti cetatenii, ce-i drept, ci doar cei care au pana in opt clase – adica scoala primara si gimnaziul. Si cum sa nu placa Piedone plebei cand, daca ne uitam asa la el, din profil, juri ca-i Superman!? Dar nu imparte el dreptatea oriunde se duce? Nu sprijina el sosonarii amarati cu o mana, cu alta loveste in useristi si cu alta imparte contractele la rude?

Ati uitat cand si-a luat cinci carnete auto intr-o singura zi? Nici Nikki Lauda, nici Schumacher sau Ayrton Senna n-ar fi reusit asa performanta! Pe cand Piedone a reusit, fiindca el e supereroul intre eroii neamului, un fel de rod ipotetic al unui menage a trois finalizat cu succes intre Cuza Voda, Coana Mitza Baston si Gogea Mitu.

Fireste, date fiind minunile pe care le-mparte pe unde trece, masele largi, populare, i se-nchina lui Piedone ca lui Dumnezeu. Dar ce zic eu Dumnezeu? Pai Dumnezeu poate, daca-l rogi, sa-i ia pe sus tarabagiii din piata, sa mute trotuare si borduri, sa asmuta politia locala pe cine i se pune lui pata? Nu poate, cat e el de Dumnezeu. Pe cand Piedone poate.

E suficient sa zica doua vorbe in walkie-talkie ala cu care umbla mereu dupa el si porunca i se indeplineste mai repede decat ar fi indeplinit-o Zana Maseluta si Pestisorul de Aur lucrand in parteneriat. Si, ca in orice cult religios, Piedone, desi unic, mai are pe cineva: dimpreuna cu el, ca sa nu-l lase singurel la greu, este si fiul sau, pus de coalitia PSD-PNL catindat la primaria sectorului 5, pe care, ca in orice tara feudala, Piedone Sr i-o lasa mostenire, cu toti iobagii de pe plantatie.

Cam ce poate Piedone Jr va lamuriti singur, urmarind filmuletul lui de prezentare, din care ne dam seama ca e totusi alfabetizat si citeste destul de cursiv pentru clasa a patra.

Ce poate insa Piedone Sr e mult mai impresionant. Este suficient sa vedem alt fimulet, care s-a viralizat in ultimele ore, si ne trec fiori reci.

Caci credinciosii domnului Piedone nu par cu nimic diferiti de cei ai altor lideri „de fier” din istorie: aceleasi racnete vag antropoide, de nu stii daca ai nimerit in jungla din Katanga sau in plina Revolutie maoista, aceeasi defilare tantosa, in jurul lui Piedone, care se crede, vedeti bine, un fel de Ceausescu in vizita de lucru prin Bucuresti. Facliile mai lipseau si zau de nu ziceai c-au inviat ala micu cu mustata si batalioanele lui de asalt.

Cifrele sunt clare: Bucurestiul are cea mai numeroasa populatie educata din Romania. Dar o are degeaba daca desteptii astia nu se prezinta la vot. De partea cealalta, pe Piedone il voteaza, cum releva sondajele, bucurestenii mai putin educati si care se identifica total cu el. Caci Piedone este ce ar fi putut ajunge si ei daca aveau tupeul, pilele si anumite organe – nu rinichii – cel putin la fel de mari ca primarul de la 5. Si de aceea il admira: pentru ca este agresiv, infipt, badaran, pentru ca „da cu pumnul”, pentru ca a fentat legea, pentru ca sfideaza bunul simt si logica, pentru ca minte cum respira, semneaza ca primarul, dar totusi cade mereu in picioare. Fiti siguri ca acesti Piedone wannabe se vor prezenta la vot si vor pune stampila cu sete pe el, sperand ca, din bugetul de miliarde al Bucurestiului, Piedone sa le faca, atunci cand il vor protapi primar, parte si lor de-un mic cu mustar si-o scobitoare.

Asa ca daca nu vreti un oras dupa chipul si asemanarea lui Piedone, mergeti la vot, bucurestenilor.

Nu-i lasati sa va decida viitorul pe unii care au vazut licee pe dinauntru doar in filmele cu Stefan Banica Junior.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: