Piedone si Negoita protejeaza chioscurile lui Radoi din statiile de metrou. Nicio ghereta nu a fost demolata in sectoarele conduse de cei doi

politica

Primariile Sectoarelor 3 si 5 au refuxat pana acum sa dea aviz pentru demolarea chioscurilor din statiile de metrou aflate pe raza acestor sectoare. Cele doua primarii sunt conduse de Robert Negoita si Cristian Popescu Piedone.

Metrorex a demolat in doua luni 156 de chioscuri din totalul de 331 aflate la metrou, iar primariile din sectorul 3 si sectorul 5 nu au demarat nicio evacuare, anunta Libertatea.

Potrivit datelor primite de la Metrorex, din data de 7 aprilie si pana miercuri, 26 mai, au fost desfiintate 156 de chioscuri din incintele statiilor de metrou. In total, la metrou se aflau 331 de spatii comerciale, potrivit sindicatelor de la metrou, astfel ca mai putin de jumatate (47%) au fost dezafectate.

Primariile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Ciprian Ciucu si Daniel Baluta au actionat pentru demolarea chioscurilor lui Radoi.

„Astfel, in statiile de metrou de pe raza sectoarelor 2, 4 si 6 au fost desfiintate toate spatiile comerciale construite ilegal. In sectorul 1 au fost desfiintate spatiile comerciale din urmatoarele statii de metrou: Aurel Vlaicu, 1 Mai, Basarab si Gara de Nord 1 partial, operatiunile pentru desfiintarea celorlalte spatii fiind in curs”, se arata intr-un raspuns al Metrorex.

In sectoarele 3 si 5 nu s-a demolat insa nimic. In continuare, chioscurile care nu au fost evacuate functioneaza bine-mersi in statii precum Unirii 2, la Dristor, la Izvor sau la Piata Victoriei.

„In sectoarele 3 si 5 nu au inceput inca operatiunile de desfiintare. Conform competentelor legale, primariile de sector au atributii in organizarea operatiunilor de evacuare a constructiilor amplasate ilegal pe domeniul public al statului”, transmite Metrorex.

Demolarile vin dupa ce contractul de inchiriere dintre Metrorex si Sindomet Servcom SRL a expirat din 2018. Aceasta firma este controlata de sindicatele de la metrou, mai exact de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Mai mult despre: , ,

Comentarii: