Piedone vrea deja sa scape din puscarie, a depus contestatie la executarea condamnarii. Are la dispozitie doua cai extraordinare de atac

news

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie la executare impotriva condamnarii de patru ani inchisoare primita pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, in urma careia au decedat 64 de persoane.

Este prima actiune in justitie la care apeleaza Piedone pentru a scapa de condamnare dupa ce a fost inchis in penitenciar.

Instanta a stabilit in acest caz termen pe data de 16 iunie.

Piedone mai are la dispozitie doua cai extraordinare de atac la care poate apela – contestatia in anulare si recursul in casatie.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani inchisoare pentru abuz in serviciu, pedeapsa scazuta la jumatate fata de condamnarea de 8 ani si 6 luni de inchisoare cat luase la Tribunalul Bucuresti.

Pe langa scaderea la jumatate a pedepsei, Piedone a fost scos si de pe lista inculpatilor care trebuie sa plateasca daune de zeci de milioane de euro catre victimele incendiului.

Piedone este acuzat ca semnat acordurile si autorizatiile de functionare a clubului Colectiv intr-o modalitate care a incalcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea ca nu au fost respectate dispozitiile privind controlul dupa emiterea autorizatiilor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: