Pieleanu anunta cat are PSD in acest moment in sondaje. El sustine ca un sfert dintre romani o vor pe Dancila in fruntea PSD

politica

Seful institutului Avangarde, Marius Pieleanu, a prezentat, miercuri seara, la Antena 3 un sondaj in care  PSD ar fi cotat in acest moment la 24-25%. Sondajul lui Pieleanu mai sustine ca Dancila ar fi dorita in fruntea PSD de 25% dintre romani.

La intrebarea „In opinia dvs., cine ar trebui sa conduca PSD?”, oamenii din tot esantionul au dat 38% raspunsuri valide, 62% non-raspunsuri. Dintre voturile luate in considerare, 25% au spus ca Viorica Dancila ar trebui sa fie viitorul presedinte PSD, 15% l-au ales pe Victor Ponta, 14% pe Gabriela Firea, iar pe Mihar Fifor 3%. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales de 2%, Lia Olguta Vasilescu de 1%, iar Sorin Grindeanu 1%. Alti 39% au spus ca „trebuie aduca o personalitate publica”.

Dintre cei care au declarat ca voteaza PSD, la aceeasi intrebare, 58% o vad pe Viorica Dancila cea mai potrivita pentru a conduce partidul, 14% au ales-o pe Gabriela Firea, 9% pe Victor Ponta, 6% au spus ca „trebuie adusa o personalitate publica”.

Sondajul a fost realizat in perioada 5-24 iunie 2019 si a avut ca esantion 1631 de subiecti. Metoda folosita pentru acest sondaj a fost interviul telefonic, iar marja de eroare e de 2,4% pentru un nivel de incredere de 95%.

Mai mult despre: ,

Comentarii: