Pieleanu anunta cine va fi candidatul PSD la Presedintie: „Are un profil consistent, pe gustul meu. El si Ciolacu sunt cei mai bine pozitionati in ierarhia favorabilitatii publice”

politica

Sociologul Marius Pieleanu a sustinut vineri, Antena 3, ca deputatul PSD Alexandru Rafila are mari sanse sa fie desemnat candidat al PSD la alegerile prezidentiale.

”Eu pe profesorul Rafila l-am cunoscut in emisiunile de televiziune ale Antenei mai ales. Nu ascund faptul ca mi-a facut o impresie foarte buna. Este una din mizele castigatoare si alegerile castigatoare ale noii generatii de politicieni ai PSD.

Are un profil consistent, pe gustul meu si nu numai, adica o formare profesionala adecvata, un traect profesional in consecinta. Deci are toate calitatile si toate argumentele de partea domniei sale.

Sigur, dupa cum stiti, la PSD lucrurile trebuie sa parcurga o procedura specifica, are nevoie de un vot pentru a fi nominalizat. Avem cateva lucruri pe care le putem spune cu certitudine.

Alaturi de presedintele partidului, cei doi sunt cei mai bine pozitionati in ierarhia favorabilitatii publice, mai ales in interiorul bazinului electoral al PSD. Se bucura de un indicator de favorabilitate, adica cifra procentuala a increderii este mai mare decat cifra procentuala a neincrederii, lucru foarte rar intalnit in randul clasei politice din Romania.

Daca m-ati intreba pe mine, daca maine ar avea loc alegeri prezidentiale, probabil ca intre domnia sa si Marcel Ciolacu ar fi persoanele de ales pentru nominalizare. (…) Profesorul Rafila ar avea o sansa reala ca, in sfarsit, PSD sa-si apropie portofoliul de presedinte al tarii”, a declarat  Marius Pieleanu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a anuntat, joi seara, tot la Antena 3 ca prezidentiabilul PSD va fi un „intelectual de stanga”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: