Pieleanu explica rezultatul dezastruos al PSD de la alegerile partiale: „Aceasta este explicatia surprizei de la urne”

politica

Sociologul Marius Pieleanu considera ca infrangerea neasteptata a PSD in alegerile din Targu Jiu, oras in care PSD nu a mai pierdut alegerile de 17 ani, poate fi explicata prin lipsa de sustinere a lui Victor Ponta la adresa candidatului partidului.

”Rezultatele obtinute de PSD par sub asteptari. Nu se poate discuta despre o scadere, nu se pot face analize statistice si nici anticipa o intentie de vot la nivel national, pentru ca vorbim doar de cateva localitati si de o prezenta foarte redusa. Dar, pornind de la efectul de surpriza, fiindca nimeni nu se astepta, pierderea unui oras important poate fi speculata mediatic, de catre PNL, care in realitate nici el nu a obtinut un scor semnificativ la aceste alegeri”, a declarat Pieleanu pentru DC News.

El a gasit si o explicatie pentru infrangerea rusinoasa a PSD.

”Daca Victor Ponta nu exagereaza cand spune ca a fost scos din joc la alegerile din Tg Jiu, atunci aceasta este explicatia surprizei de la urne. In orasul Targu Jiu, sapte din 10 respondenti declara ca au parere buna sau foarte buna despre Ponta. E clar ca prezenta sa ar fi ajutat candidatul PSD”, a mai spus Pieleanu.

Ponta a anuntat, luni, ca Liviu Dragnea le-a interzis liderilor PSD Gorj sa il invite si pe el pentru a-l ajuta pe candidatul partidului.

„Liviu Dragnea i-a amenintat pe candidatul PSD la Primarie si pe liderii locali ca daca „il chemati pe Ponta in campanie si va afisati cu el va tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltarii”! Desi am insistat sa fiu implicat in orice mod teama acestora a prevalat si asa am fost „exclus” din campanie pentru prima data din 2004!!! Intr-un oras mic asa cum e Targu Jiu aceste lucruri se afla imediat / oamenii nu au incredere intr-un Partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior si nu interesul orasului si al lor”, a scris Ponta pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: