Pieleanu incearca sa-si spele pacatele in fata lui Dragnea: „Este foarte grav ce a spus Iohannis”

news

Sociologul Marius Pieleanu, al carui sondaj despre increderea in guvern a provocat o grava criza politica, ii reproseaza lui Klaus Iohannis ca a facut afirmatii „foarte grave” in legatura cu prezumtia de nevinovatie.

„Klaus Iohannis a spus ceva care cred ca ne-a scapat si care este mult mai grav ca importanta decat o posibila modificare nominala de Guvern. Presedintele a zis ca doar in fata legii functioneaza prezumtia de nevinovatie. Este foarte grav!”, a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joim ca trebuie sa existe o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate.

„Nu ma intereseaza daca primesc demisii sau demiteri, important este sa fie o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate, o echipa guvernamentala care este dispusa sa mearga inainte si sa-si faca treaba. (…) Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in primul rand al functiilor statului, nimic impotriva persoanelor fizice, dar in politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie asa cum functioneaza in justitie. Prezumtia de nevinovatie functioneaza pentru o persoana care merge in fata justitiei, pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, adica sa nu fie suspectat de nimic”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a precizat, la remarca unui jurnalist, ca el nu a fost suspectat.

El a sustinut ca un guvern in care se afla persoane suspecte sau cercetate penal nu poate sa functioneze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: