Pieton lovit de o adolescenta de 15 ani aflata pe trotineta electrica. Fata are acum dosar penal

news

trotinete electrice, accidente, numar dublu, Romania

Un pieton a ajuns la spital dupa ce a fost lovit de o adolescenta de 15 ani aflata pe o trotineta electrica. Politistii din cadrul Politiei Municipiului Brasov – Biroul Rutier efectueaza acte de cercetare penala in acest caz, potrivit BizBrasov.

Fata a inchiriat o trotineta pe care a condus-o pe trotuar, acrosand un pieton. Acesta a suferit leziuni corporale si a fost transportat la o unitate medicala pentru sprijin de specialitate.

Cercetarile sunt continuate in cadrul dosarului penal intocmit, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, sub coordonarea unui procuror de caz, urmand ca la finalizarea acestora sa fie dispuse masurile legale corespunzatoare.

Potrivit legislatiei in vigoare, pentru a conduce o trotineta electrica conducatorul acesteia trebuie sa respecte urmatoarele reguli de circulatie:

Varsta minima a conducatorului trebuie sa fie de minim 14 ani;

Casca de protectie este obligatorie pentru conducatorul de trotineta electrica cu varsta intre 14 si 16 ani;

Circutia pe trotuar a trotinetelor electrice este complet interzisa;

Este interzisa, de asemenea, transportarea pasagerilor pe o trotineta electrica;

Viteza de deplasare a trotinetei electrice nu trebuie sa depaseasca 25 km/h, iar utilizarea acesteia este interzisa pe un sector de drum unde viteza maxima reglementata depaseste 50 km/h.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: