Piloti ai Norwegian Air ameninta ca vor intra in greva de la 1 iunie

externe

Aproximativ 17 piloti ai Norwegian Air intentioneaza sa intre in greva de la 1 iunie daca negocierile salariale esueaza la sfarsitul acestei saptamani, a declarat marti un mediator desemnat de guvern, in ceea ce ar putea fi primul pas catre o actiune la scara mai larga in timpul sezonului aglomerat de vara, potrivit Reuters.

Disputa ar putea escalada in zilele urmatoare si ar putea cuprinde in cele din urma 690 de piloti din Norvegia, a spus mediatorul.

Pilotii norvegieni si-au exprimat ingrijorarea cu privire la echilibrul dintre viata profesionala si viata privata si au spus ca doresc o remuneratie egala cu a colegilor lor angajati la alte baze din Europa.

Norwegian, care are aproximativ 1.300 de piloti in total, a reinnoit deja contractul colectiv cu pilotii din bazele companiei aeriene din Danemarca si Spania.

„Scopul nostru este sa ajungem la un acord si, dincolo de asta, este prea devreme sa spunem ce consecinte va avea o posibila greva”, a raspuns Norwegian Air intrebata cum ar putea o greva perturba serviciile.

Uniunea Norvegiana a Pilotilor, care se afla in negocieri in numele pilotilor, nu a raspuns imediat unei cereri de comentarii.

Termenul limita oficial pentru mediere este 31 mai, ora 22:00 GMT, iar o greva ar urma sa inceapa pe 1 iunie.

O greva mai ampla ar putea perturba serviciile exact in momentul in care compania aeriana este pe cale sa intre in sezonul de vara, in mod traditional cel mai profitabil moment al anului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: