„Pilotii au murit instantaneu”. Ucraina descrie cum a fost doborat avionul Boeing de catre iranieni

externe

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Aparare si Securitate Nationala, a declarat pentru BBC ca anchetatorii din tara sa au descoperit imediat dovezi concludente ca avionul de pasageri Boeing a fost doborat de rachetele iraniene, una dintre ele explodand sub cabina pilotilor.

„Aceasta fotografie arata partea in care avionul a fost lovit de prima racheta. A lovit carlinga in zona inferioara. Consideram ca este o dovada importanta, care explica in acelasi timp de ce nu s-a auzit nimic din cabina pilotilor. Acestia au murit instantaneu”, a declarat Oleksiy Danilov pentru BBC, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca ramasitele avionului pastreaza urme lasate de rachete, indicand in fotografiile de pe telefonul sau mobil gaurile cauzate de srapnel, precum si parti atribuite de investigatori ca apartinand rachetelor iraniene. Anchetatorii ucraineni au avut dovezi imediate despre adevarata cauza a prabusirii, dar nu le-au putut face publice atunci.

In plus, Danilov a subliniat problema buldozerelor folosite de iranieni la locul prabusirii, care a ingreunat ancheta specialistilor trimisi de Ucraina. A mai spus ca investigatia a scos la iveala imediat adevarul celor intamplate, insa nu au putut face informatiile publice atunci, intrucat aveau nevoie sa mentina accesul echipei la fata locului. „Iranul este o tara dificila si ne-am temut ca ne vor trimite specialistii acasa.”

Dupa ce au refuzat initial sa isi asume responsabilitatea pentru incident, autoritatile de la Teheran au recunoscut ca zborul PS-752 al Ukraine International Airlines a fost doborat de rachete antiaeriene, lansate de Iran. Danilov a adaugat ca Iranul nu a avut de ales in a-si recunoaste vina, dovezile fiind foarte clare si deja cunoscute unui numar mare de persoane.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: