Pilotul american care si-a dat foc in fata ambasadei Israelului de la Washington era un anarhist adept al suprematiei albe, crescut in sanul unei secte religioase

externe

pilot, american, incendiat, secta, anarhist, ambasada Israelului

Pilotul american care a murit dupa ce si-a dat foc in fata Ambasadei Israelului din Washington DC era un anarhist care a crescut intr-o secta religioasa, potrivit rapoartelor.Aaron Bushnell, in varsta de 25 de ani, a strigat „Palestina libera” in timp ce ardea dupa ce s-a stropit cu un lichid inflamabil duminica, ca protest impotriva razboiului Israelului impotriva Hamas in Gaza.

De la moartea lui Bushnell, s-a aflat ca acesta a crescut intr-un complex religios din Orleans, Massachusetts, unde parintii sai, Dave si Danielle Bushnell, sunt membri de lunga durata ai bisericii Community for Jesus.

Descrisa de critici drept o „secta”, aceasta a fost acuzata in trecut ca functioneaza ca un cult care isi intimideaza si controleaza adeptii, lucru pe care l-a contestat.Cu toate acestea, biserica a sustinut cu vehementa Israelul pe retelele de socializare, repostand mesaje care apara cu tarie campania militara a Israelului in Gaza dupa atacul Hamas din 7 octombrie.

Motivatia protestului fatal al lui Bushnell este mai probabil sa fi fost inspirata de convingerile sale politice personale, potrivit cotidianului The Telegraph.

mai putin de doua saptamani inainte de a ajunge la ambasada israeliana, Bushnell si un prieten au discutat la telefon despre identitatea lor comuna ca anarhisti si despre tipurile de riscuri si sacrificii necesare pentru a fi eficienti, a relatat ziarul.

Bushnell nu a mentionat nimic de autosacrificiu, a declarat prietenul pentru ziar. Dar, duminica, Bushnell i-a trimis aceluiasi prieten un mesaj de text care parea a fi un mesaj de adio:”Sper ca vei intelege. Te iubesc. Asta nici macar nu are sens, dar simt ca o sa-mi lipsesti”.

Un alt prieten, Lupe Barboza, in varsta de 32 de ani, a vorbit despre viziunea politica a lui Bushnell, amintindu-si ca l-a intalnit in San Antonio, Texas, la un eveniment din 2022 pentru o organizatie socialista. „Sustinea ca are privilegii in calitate de barbat alb si de membru al armatei”, a declarat ea.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: