„Placuta suedeza” a ajuns la sediul PNL. Liderii PNL, huiduiti: „Escrocilor, tradatorilor, ati ajuns sa va umiliti in fata lui Ciolacu!”

politica

Liderii PNL, reuniti vineri seara intr-o noua sedinta privind negocierile cu PSD, au fost asteptati de doi protestatari in fata sediului PNL cu „placuta suedeza”. Protestatarii i-au catalogat drept „tradatori” pe liberali.

„Tradatorilor, tradatorilor”, au scandat protestatarii, fluturand „placuta suedeza” in fata masinilor in care se aflau liderii PNL. „Va dam ce ne-ati dat voi noua. Ia uitati aici, placuta suedeza”, au strigat protestatarii.

„Ati ajuns sa va umiliti in fata lui Ciolacu pentru un minister, doua”, le-au mai transmis cei doi liderilor PNL.

Cei doi au avut un mesaj special pentru Rares Bogdan: „Te-ai pus in genunchi in fata lui Ciolacu, escrocule. Mincicosule, tradatorule! Rares, ai curaj sa te uiti in ochii mei, sa ne spui de ce ne-ai mintit? Escrocilor!”.

Rares Bogdan a refuzat sa opreasca masina pentru a vorbi cu cei doi.

Singurul care a oprit a fost deputatul Pavel Popescu. „Inainte de orice, trebuie sa punem tara asta pe…”, a incercat sa spuna deputatul, insa a renuntat cand a fost catalogat drept „escroc”.

Prim-vicepresedintele PNL, ministrul interimar al Internelor, Lucian Bode, a declarat, vineri, ca a fost definitivat programul de guvernare al viitorului Guvern, iar sambata va fi agreat acordul politic intre PNL, PSD, UDMR si minoritati care va cuprinde data fixa de rotatie a premierilor, cate ministere va avea fiecare partid si cum vor fi solutionate eventualele dezacorduri din coalitie.

„Practic suntem la doua luni, mai bine de doua luni de la declansarea acestei crize politice, moment in care, stiti foarte bine, fostii nostri parteneri din USR PLUS au plecat de la guvernare. Dupa aceste doua luni, pe baza unor decizii politice, atat noi cat si cei de la PSD cat si cei de la UDMR si minoritati am decis sa ne asezam la masa negocierilor. Suntem la doua saptamani aproape de cand am pornit aceste negocieri. Ce s-a facut in aceste doua saptamani? Am discutat, am negociat programul de guvernare capitol cu capitol si, incepand cu a doua parte a zilei de ieri, am inceput sa discutam despre structura guvernului. Deci in doua saptamani am discutat capitol cu capitol programul de guvernare, viziunea fiecaruia dintre noi, s-au blocat de foarte multe ori, dar am gasit soluti”, a afirmat Bode, la Antena 3.

El a explicat ca acordul politic intre PNL, PSD, UDMR si minoritati va cuprinde cate ministere va avea fiecare partid, ce se intampla la rotatia premierilor, cum va functiona coalitia si cum vor fi solutionate eventualele dezacorduri.

„Ne vom intelege si pe structura guvernului. Astazi am agreat acest ultim pachet, pachetul social si putem spune ca maine (…) la ora 14,00 reluam discutiile pe structura guvernului si cred ca maine putem spune ca avem definitivat programul de guvernare si tot maine vom agrea acordul politic pentru ca in acordul politic, un document scris semnat de catre cei patru liberi ai partidelor care formeaza coalitia – PNL, PSD, UDMR si minoritati, vom spune exact cum functioneaza coalitia, vom spune exact cate ministere ia fiecare partid”, a adaugat Lucian Bode.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca acordul se va referi si la rotatia de premieri.

„Noi vom spune ce se intampla la rotatie. Am agreat deja ca impartim acest calendar al urmatorilor trei ani in doua, cu prim ministru de la PNL, este decizia noastra, PSD va trebui sa-si oficializeze aceasta decizie in structurile statutare. De asemenea, vom spune exact cum se iau deciziile in coalitie. Nu vrem sa ne pacalim unul pe celalalt, nu vrem sa ne furam caciula unuia celuilalt. Daca lucrurile sunt clare, transparente, simple, pe intelesul tuturor, nu este nevoie sa avem un protocol de 100 de pagini. Trei-patru pagini, dar e suficient sa spunem cum va functiona coalitia, cum se vor lua deciziile, in Guvern cum se vor promova politicile guvernamentale si, foarte important, cum solutionam eventualele dezacorduri”, a aratat Bode.

El a adaugat ca in coalitie trebuie sa se ia deciziile in consens, iar in Guvern lucrurile trebuie sa „mearga struna”.

„Romania are nevoie de un guvern stabil, romanii s-au saturat de aceasta criza politica”, a mai spus Lucian Bode.

Mai mult despre:

Comentarii: