Plagiatorul Ponta da „nota 4” Guvernului Orban. El vrea sa se intoarca la Putere prin intermediul unui guvern de uniune nationala

politica

Presedintele PRO Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca solutia pentru perioada critica pe care o traverseaza tara noastra ar fi un Guvern de uniune nationala.

El criticat Guvernul Orban, pe care il acuza de lipsa de viziune, subliniind ca Executivul nu a propus masuri concrete pentru evitarea unei crize economice, ci a preferat sa „tina oamenii in casa”, fara sa prezinte solutii cu privire la repornirea economiei, fara sa le spuna oamenilor daca se vor majora pensiile si alocatiile, cum vor fi sprijiniti producatorii autohtoni sau ce se va intampla cu cei peste 1.300.000 de cetateni reveniti din strainatate.

„Din punctul de vedere al modului in care s-a raportat statul roman la propriii cetateni in aceste 60 de zile, nota mea este nota 4. (…) N-am folosit aceste 60 de zile ca sa ne ajutam cetateanul obisnuit, firmele romanesti si economia romaneasca. Am fi putut sa o facem uitandu-ne la ce fac altii, nu trebuia sa inventam noi roata. A fost tendinta asta tot timpul: amenzi, inchis in casa. Asta nu e o gandire de leadership (…); n-am avut pe cineva cu viziune, am avut pe cineva care ne-a spus sa stam in casa si sa ne spalam pe maini. Guvernul trebuie sa spuna ce facem in aceasta provocare uriasa. (…) Ceea ce eu reprosez in primul rand Guvernului este ca a venit la putere nu cu gandul sa rezolve problemele tarii, ci cu gandul sa castige alegerile pentru PNL. (…) Din punctul meu de vedere, singura solutie corecta in luna noiembrie – si i-am spus si domnului Iohannis cand m-a chemat la consultari si domnului Orban, si o cred si azi cea mai buna – era aceea de a face un Guvern de uniune nationala, un Guvern de criza, format din niste oameni profesionisti”, a afirmat Victor Ponta intr-o emisiune la Antena 3, citat de Agerpres.

In opinia sa, Guvernul Orban nu ar trebui sa ramana in functie pana la alegerile generale, afirmand ca ar vota pentru demiterea acestuia.

Ponta a criticat si atitudinea sefului statului, despre care sustine ca nu se comporta ca un presedinte al Romaniei, ci ca presedintele PNL.

„Mie mi se pare ca si azi domnul Iohannis este multumit cu ideea ca-i presedintele PNL. Chiar si conferintele zilnice in care ataca PSD-ul sunt ale liderului PNL, nu sunt ale presedintelui Romaniei. (…) Faptul ca presedintele tarii zi de zi ataca PSD-ul mi se pare nedrept, mi se pare neproductiv”, a afirmat Ponta.

El a spus ca in situatia politica actuala, in care nicio forta politica nu are destula putere in Parlament, ar fi trebuit ca presedintele Iohannis sa propuna un premier care sa nu fie nici de la PSD, nici de la PNL, o personalitate, care pana la alegeri sa conduca un Guvern care sa gestioneze criza in care ne aflam.

Referitor la o posibila fuziune dintre PRO Romania si PSD, Victor Ponta a spus ca nu poate fi vorba de acest lucru, dar nu a exclus varianta unei aliante.

„O impacare, bineinteles, fuziune, nu. Sunt in PRO Romania, am tot respectul pentru votantii PSD si pentru foarte multi oameni din PSD, asa cum am pentru oameni din alte partide. (…) Cred ca in 2024 o sa fie un nou USL, care va invata din greselile primului USL si nu le va mai repeta”, a mentionat Victor Ponta.

Mai mult despre:

Comentarii: