Plahotniuc il santajeaza pe Melescanu (ALDE)? Nicio reactie a Bucurestiului fata de evenimentele grave de la Chisinau

analize

Bucurestiul nu are inca nicio reactie fata de evenimentele grave de la Chisinau, Moldova fiind in pragul unui razboi civil. Un analist, bun cunoscator al situatiei din Moldova, si un jurnalist foarte bine informat atrag atentia asupra unor legaturi subterane intre oligarhul Vladimir Plahotniuc si puterea de la Bucuresti. MAE este condus de Teodor Melescanu (ALDE).

Curtea Constitutionala a Moldovei l-a suspendat din functie pe presedintele Igor Dodon dupa ce acesta a emis decret prin care Maia Sandu devine premier al republicii. De asemenea, CC a hotara ca toate deciziile adoptate, sambata, de Parlament sa fie anulate. Alianta dintre PSRM si ACUM, care a dus la numirea Maiei Sandu in fruntea guvernului de la Chisinau, este sustinuta de Rusia, UE si Statele Unite. Presedintele PD, oligarhul Plahotniuc, refuza insa sa cedeze puterea si si-a scos oamenii in strada. Sambata noapte, acestia si-au instalat corturi in fata principalelor institutii de stat din Chisinau. Printre ei se afla multi veterani ai razboaielor cu Transnistria din anii ’90.

Analistul Sorin Ionita explica simplu ce se intampla acum la Chisinau.

„‘Not only must Justice be done; it must also be seen to be done’. Asta se fac ca nu pricep unii romanii care comenteaza ce s-a intamplat ieri la Chisinau: majoritatea din nestiinta; iar altii pentru ca sunt vuvuzele ale lui Plahotniuc.

Nu poate exista conflict Curte Constitutionala – Parlament atata vreme cat prima isi bate joc de lege nu doar in spirit (am mai vazut si noi) dar flagrant in litera. CCM validase mandatele noilor alesi, deci nu are cum sa spuna ca parlamentul nu-i legitim.

Unde Constitutia zice trei luni, nu poti sa stergi cu guma si sa scrii 90 zile. Mai ales, ca judecator nu te poti comporta total imprevizibil: taci din gura cu saptamanile, nu anunti macar o data pentru discutarea unei sesizari, apoi dai decizia brusc la 7 seara, in sensul ca termenul tocmai s-a incheiat, contrazicand fara explicatie plauzibila decizii anterioare si restul practicii juridice civile.

Iar apoi nu poti sa primesti sesizare de la PDM, adica stapanii politici, sambata la 17:12 si sa dai decizia convenabila la 17:18 🙂 Actiunile CCM nu fac decat sa submineze grotesc, la nivel de clasa a 3a, ideea de stat de drept si sa arate oamenilor ca asta-i orice altceva decat justitie.

Sustinerea pe care inca o are la Bucuresti acest show cu prosti care nici nu se mai feresc, in clasa politica, academici si presa, devoaleaza zonele pe unde isi construise Plahotniuc influenta. Bucurestiul este, periculos, pe invers cu EU si SUA, retelele corupte fiind mai tari decat interesul tarii”, subliniaza Ionita.

O posibila explicatie a tacerii Bucurestiului o reprezinta existenta unor inregistrari compromitatoare cu lideri politici romani, arata jurnalistul Dan Turturica.

„La Chisinau are loc un adevarat cutremur. Sustinerea pe care Igor Dodon, presedintele comunist si pro-rus, i-a acordat-o Maiei Sandu, cel mai pro-occidental politician, pentru a deveni prim-ministru, semnaleaza o intelegere fara precedent intre Est si Vest in privinta Moldovei.

Din pacate, de pierdut, se pare, nu pierde doar Plahotniuc, marele mafiot care a cumparat cam tot ce misca dincolo de Prut, ci si Romania. Statul nostru a pariat nepermis de mult pe el, iar infrangerea lui, daca se va intampla, ar putea fi si a noastra.

Mai mult decat atat, nu este exclus ca Plahotniuc sa traga dupa el si cativa politicieni de la Bucuresti pe care fie i-a finantat, fie i-a filmat in ipostaze compromitatoare. Filmarea cu Dodon, in care recunoaste ceea ce cam stiam cu totii, si anume ca a fost finantat de Moscova, s-ar putea sa fie doar prima pe care o pune masa”, a scris Turturica pe Facebook.

Citeste si: „Putin mi-a spus in ochi, ieri”. Santaj la nivel inalt. Inregistrari cu negocieri secrete intre presedintele Moldovei si Plahotniuc – Video

Partidul Democrat din Moldova, condus de Plahotniuc, a avut parte de o puternica sustinere din partea guvernului de la Bucuresti, mai ales de cand PSD si ALDE au preluat puterea. In decembrie 2016, Vlad Plahotniuc, a felicitat PSD pentru rezultatele obtinute in alegerile din Romania, subliniind ca „se bucura pentru victoria prietenilor si partenerilor din Romania”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: