Plahotniuc isi detoneaza oamenii de la Bucuresti. Ponta sare sa il apere: „Jocurile ascunse ale Marilor Puteri nu trebuie sa decida drumul Moldovei”

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, sare in ajutorul oligarhului Vladimir Plahotniuc si sustine proiectul acestuia de organizare a alegerilor anticipate, desi UE a recunoscut guvernul Maia Sandu. 

„Soarta si drumul in viitor al Republicii Moldova sa fie decise de catre cetatenii sai prin vot liber – nu de jocurile ascunse ale Marilor Puteri sau de politicieni locali ambitiosi si egoisti!”, scrie Ponta, preluand narativul propagandei lui Vladimir Plahotniuc. De altfel, acest mesaj a fost reprodus integral pe televiziunea lui Plahotniuc, Publika TV.

Mesajul integral al lui Ponta:

„Romania trebuie sa actioneze IMEDIAT – si trebuie sa ceara imperativ un singur lucru : soarta si drumul in viitor al Republicii Moldova sa fie decis de catre cetatenii sai prin vot liber – nu de jocurile ascunse ale Marile Puteri sau de politicieni locali ambitiosi si egoisti!

Inca din 1990 romanii de peste Prut au trait cu pericolul reintoarcerii in zona de influenta si dominatie politica a Rusiei / in toti acesti ani Romania a sprijinit drumul spre Vest – spre Europa al Republicii Moldova / nu avem dreptul sa asistam pasibili la o criza care risca sa arunce totul in haos si sa lase prada Moldova celor care vor sa o reintoarca spre Est !

Situatia politica din Republica Moldova, soarta catorva milioane de romani moldoveni, drumul european si democratic al celor care traiesc dincolo de Prut ( si al rudelor lor din Romania si din toate tarile europene) ar trebui sa reprezinte prioritatea ZERO pentru institutiile Statului Roman!

Dincolo de legaturile istorice de sange, de tragedia desparatirii fortate din 1940, de miile de legaturi culturale, sociale, economice – Romania are o datorie fata de soarta Moldovei / nu poti sa asisti impasibil cum alte tari decid viitorul moldovenilor si cum politicienii iau decizii doar in interesul lor!

Ii cunosc foarte bine pe toti liderii politici de la Chisinau/ am ajutat cu milioane de euro din Bugetul Romaniei si al UE pentru gradinite, microbuze, gazoduct, obiective culturale, investitii exonomice samd / am lucrat cu toti ca Prim Ministru al Romaniei si nu imi fac iluzii : niciunul dintre acesti lideri nu este un inger neprihanit ; toti au pacate, ambitii si orgolii!

In aprecierea politicienilor de la Chisinau am folosit insa un singur criteriu obiectiv : cine tine Moldova pe drumul proeuropean si proRomania trebuie ajutat ; cine duce Moldova inapoi spre Rusia si spre Est nu poate fi aliatul nostru / acum insa acest criteriu nu mai functioneaza – prorusii si proeuropenii isi dau mana pentru a lupta cu al treilea; avem doua Guverne, doi Presedinti si un haos total ( intr-o situatie economica precara si cu jumatate din populatia activa emigrata in Romania si in Europa).

Desi este foarte tarziu Romania trebuie sa intervina de partea cetatenilor Moldovei – Presedinte, Guvernul, Ministrul de Externe trebuie sa actioneze AZI in interesul romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului!”, a scris Ponta pe Facebook.

Plahotniuc, inregistrari compromitatoare cu lideri de la Bucuresti

Legaturile lui Plahotniuc cu politicieni si servicii secrete de la Bucuresti au fost evidentiate si de mai multi jurnalisti si analisti independenti. Acestia afirma ca Plahotniuc santajeaza numerosi lideri de la Bucuresti.

„Marea problema e cine va pune mana pe arhiva video a lui pentru ca Plahotniuc asa si-a inceput ascensiunea, cu casete cu scandaluri sexuale.

(…) Vintu e mic copil. Ganditi-va ca Plahotniuc a ajutat mafia ruseasca sa spele 23 de miliarde de dolari. A coordonat disparitia unui miliard de dolari, 18 la suta din PIB-ul Moldovei. Este un om care a pus o tara pe butuci. E vinovat si de depopularea tarii, de coruperea institutiilor, de spalari de bani. Reprezinta o structura mafiota care a capturat un stat”, a spus Armand Gosu pentru g4media.ro.

Despre aceste inregistrari vorbeste si jurnalistul Dan Turturica.

„La Chisinau are loc un adevarat cutremur. Sustinerea pe care Igor Dodon, presedintele comunist si pro-rus, i-a acordat-o Maiei Sandu, cel mai pro-occidental politician, pentru a deveni prim-ministru, semnaleaza o intelegere fara precedent intre Est si Vest in privinta Moldovei.

Din pacate, de pierdut, se pare, nu pierde doar Plahotniuc, marele mafiot care a cumparat cam tot ce misca dincolo de Prut, ci si Romania. Statul nostru a pariat nepermis de mult pe el, iar infrangerea lui, daca se va intampla, ar putea fi si a noastra.

Mai mult decat atat, nu este exclus ca Plahotniuc sa traga dupa el si cativa politicieni de la Bucuresti pe care fie i-a finantat, fie i-a filmat in ipostaze compromitatoare. Filmarea cu Dodon, in care recunoaste ceea ce cam stiam cu totii, si anume ca a fost finantat de Moscova, s-ar putea sa fie doar prima pe care o pune masa”, a scris Turturica pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: