„Am plans vazand ce serpi si broaste le ies pe gura la Bruxelles”. Mihai Sora, despre prestatia lui Dancila, Daea, Carmen Dan

news

Filosoful Mihai Sora afirma, dupa ce premierul Viorica Dancila si ministrii Tudorel Toader, Carmen Dan, Petre Daea au fost prezenti in Parlamentul European pentru a prezenta prioritatile presedintiei romane a Consiliului UE, ca a plans” vazand ce serpi si broaste le ies pe gura la Bruxelles”, si ca eroul sau zilele acestea este cel care a trebuit sa traduca declaratiile oficialilor romani si „sa faca inteligibila (si plauzibila) idiotia lor”. Premierul Viorica Dancila a vorbit despre sprijinirea combaterii „negationalismului” si Holocaustului, Petre Daea, despre cormoranii care in Romania fac baie in piscina, ministrul de Interne despre faptul ca Romania nu isi doreste sa fie evaluata, iar ministrul Tudorel Toader, despre faptul ca lucreaza la un Codex penal european si la intentia de a sanctiona demnitarii care isi denigreaza tara.

„Am plans vazand ce serpi si broaste le ies pe gura la Bruxelles. Dar s-a gandit cineva, oare, la traducator? La omul acela care sta in cabina si trebuie sa faca inteligibila (si plauzibila) idiotia lor? Zilele acestea, el este eroul meu. Nu radeti, oameni buni, nu e nimic de ras”, scrie Mihai Sora pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a vorbit, la ceremonia dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, despre sprijinirea combaterii „negationalismului” si Holocaustului.

”In luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-si propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului, prin reuniunea la Bucuresti a reprezentantilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa si nu numai, in domeniul istoriei Holocaustului”, a spus premierul Viorica Dancila la ceremonia desfasurata in Parlamentul European.

In contextul discutiei despre admiterea Romaniei in spatiul Schengen, ministrul de Interne Carmen Dan a declarat: „Romania nu intentioneaza sa fie in acest moment sau pe viitor evaluata in ceea ce priveste corectitudinea aplicarii aquis-ului comunitar. Am argumentat de fiecare data sustinut pozitia noastra si ni se pare corect sa avem aceasta abordare si sa nu fim supusi unei evaluari inainte de procesul aflat in faza finala, respectiv decizia de aderare sa fie incheiata”

Ministrul Justitiei Tudorel Toader, criticat in legatura cu situatia statului de drept, a sustinut ca statul de drept trebuie sa se consolideze prin valorificarea deciziilor Curtii Constitutionale si s-a referit la sanctionarea demnitarilor care „isi denigreaza propria tara”, anuntand ca lucreaza la un Codex penal european.
„Mandatul pe care il are un demnitar este de a promova valorile nationale, ci nicidecum de a-si denigra tara de origine. Lucrez la un Codex penal european (…) si pot sa spun ca sunt tari cu stat de drept mai inalt decat Romania care sanctioneaza denigrarea tarii de catre demnitarul tarii”, a declarat Tudorel Toader..

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit, in Comisia pentru pescuit a PE, despre cormorani avand un discurs incoerent si nereusind sa raspunda intrebarilor puse de europarlamentari.

„Sunt o serie intreaga de restrictii care vin din abordare conceptuala, a conceptului de natura protejata (…), dar sunt si momente in care ingrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistenta. A se vedea populatiile de cormorani. Am discutat cu comisarul Vella, a vazut Romania. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingator, i-am spus lui Vela ca cormoranii in Romania fac baie in piscine. Atat de multi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atat. Pun in pericol un sector alternativ si un sector complementar”, a declarat ministrul.

„Va spune un om care intelege furtuna Brexitului dar intelege si furtuna pescarului in momentul in care el se afla in raport cu natura si nu gaseste solutii pe care sa le foloseasca atunci cand nevoia il impinge si situatia o dicteaza”, a fost o alta declaratie a lui Daea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: