„Plantati de dor”: Mini-padure de mesteceni plantata in Oradea in memoria oamenilor dragi care au murit

life

Intr-un parc din Oradea a fost plantata o mini-padure formata din 100 de mesteceni,  fiecare in memoria unei persoane decedate, potrivit Bihoreanul.

In centrul mini-padurii se afla un arbore de Gingko biloba, supranumit arborele vietii.

Oradenii au donat bani pentru plantarea copacilor si joi au prins de tutorii acestora placutele cu numele celor dragi, pe care nu vor sa-i uite.

Oamenii care au „adoptat” un copac in memoria unei rude sau pur si simplu in memoria unui om drag care nu mai este, si-au ales cate un arbore. Unii au adus si flori sau lumanari, pe care le-au asezat la radacina copacului.

„Poate ca vi se pare ca este un loc de 100 de mesteceni, dar eu vad 100 de doruri de oameni dragi, pe care nu ii mai aveti langa dumneavoastra, dar ii aveti in sufletele dvs. Este clar ca pentru ei nu mai putem face nimic, de adus inapoi nu putem. Ce putem sa facem este sa le tinem amintirea vie, treaza, cat mai mult timp”, a spus fosta jurnalista Melania Medeleanu, fondatoarea Asociatiei Zi de Bine si cea care a initiat proiectul „Plantati in amintire” anul trecut, in Lugoj, judetul Timis.

In ultimele doua luni, pe site-ul proiectului, doritorii s-au putut inscrie, donand o suma care sa sustina plantarea si transmitand informatii si fotografii despre persoana pentru care fac acest gest.

Joi, fiecare a primit o placuta metalica pe care este inscriptionat numele persoanei decedate, anii intre care a trait si un cod QR care, odata scanat, deschide pagina de internet dedicata acesteia. Placutele au fost prinse apoi, cu un surub, intr-unul din tutorii care sustin puietii de mesteceni.

In ultimii ani, Melania Medeleanu s-a dedicat proiectelor sociale, cel mai cunoscut fiind MagiCamp, o tabara pentru copii bolnavi.

Medeleanu a tinut sa multumeasca si Primariei Oradea, care a devenit partenera a acestui proiect, a asigurat locul necesar plantarilor si si-a asumat sa ingrijeasca puietii de-acum inainte.

Asociatia Zi de Bine face parcuri similare in Bucuresti, Arad, Brasov, Constanta si Giurgiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: