Planul dement al lui Ciolacu pentru castigarea alegerilor. Darama Guvernul si imediat mareste pensiile cu 40% si dubleaza alocatiile

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a promis miercuri, raspunzand unui pesedist pe Facebook, ca va instala un nou guvern dupa motiunea de cenzura care va mari pensiile cu 40% din luna decembrie. Numeroase institutii independente au avertizat ca o astfel de marire va arunca in aer economia Romaniei.

„Guvernul Orban este complet lipsit de credibilitate. Nu a fost in stare sa construiasca un parteneriat cu romanii. Au chefuit, au baut, au fumat si au facut reuniuni electorale in timp ce le spuneau oamenilor sa respecte regulile. Acum trebuie sa dea explicatii. Si apoi sa plece!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ulterior, a mentionat ca  „acest guvern preocupat doar de furturi si pus clientela pe functii va pleca foarte curand acasa!”.

La solicitarea unui pesedist ca noul guvern sa dubleze alocatiile si sa mareasca pensiile cu 40%, Ciolacu a raspuns: „Exact asa se va intampla”.

Premierul Orban a declarat recent ca majorarea cu 40% a pensiilor „nu poate fi sustinuta financiar pentru ca ea genereaza un pericol grav pentru echilibrul bugetar al Romaniei”.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de facut chiar in conditiile in care eram intr-o situatie economica favorabila, asa cum aratau datele la inceputul anului, atunci cand am adoptat bugetul. Suntem intr-o criza economica, suntem intr-o criza care a afectat atat veniturile la bugetul de pensii, cat si veniturile bugetului de stat. Se vede limpede ca majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi sustinuta financiar pentru ca ea genereaza un pericol grav pentru echilibrul bugetar al Romaniei, riscand sa afecteze capacitatea Romaniei de a face fata tuturor platilor. Vom creste pensiile, procentul nu il voi prezenta public decat atunci cand vom avea finalizate toate aceste evaluari, analize”, a spus premierul in iunie la Romania TV.

Orban a precizat ca Romania nu isi permite nici dublarea alocatiilor pentru copii, care ar presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei.

„Vom cauta o solutie. Nu ne putem permite dublarea alocatiilor. Este a doua dublare care este facuta, dupa cea din martie in dezbaterea bugetului 2019. Sigur ca vom da o garantie privind dublarea alocatiilor, dar va trebui sa gandim un calendar de crestere. Dublarea alocatiilor genereaza cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste cresteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: