„Planul Japoniei si al SUA de a desfasura rachete in Asia ameninta securitatea Rusiei” – Consiliul de Securitate al Rusiei

externe

nicolai patrusev, serviciile secrete ruse

Participarea Japoniei la planurile Pentagonului de a desfasura rachete cu raza medie si scurta de actiune in Asia creeaza amenintari suplimentare la adresa securitatii Orientului Indepartat al Rusiei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev, scrie Tass.

„Pentagonul, in planurile sale de desfasurare a rachetelor cu raza medie si scurta de actiune in Asia, atribuie un rol important Japoniei, ceea ce creeaza amenintari suplimentare la adresa securitatii teritoriilor noastre din Orientul Indepartat”, a declarat Patrusev la Magadan, in cadrul unei reuniuni privind securitatea Districtului Federal Extrem de Est al Rusiei.

Anterior, Igor Kostiukov, seful Directiei Principale (GU, fosta Directie Principala de Informatii, GRU) din cadrul Statului Major al Fortelor Armate Ruse, a declarat ca Pentagonul se pregateste sa desfasoare doua brigazi multisferice capabile sa loveasca Rusia cu arme de precizie cu raza lunga de actiune in regiunea Asia-Pacific, in 2028. Insula japoneza Iwo Jima este luata in considerare ca o posibila locatie pentru aceste arme.

Japonia isi mareste rapid bugetul militar si achizitiile de armament ofensiv fiind ghidata de cifrele NATO, a declarat Nikolai Patrusev.

Urmand exemplul SUA, Japonia a adoptat un curs spre militarizare, a mai remarcat Patrusev .

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: