Planul lui Dragnea n-a functionat. Ponta dezvaluie motivul razboiului din PSD, ce l-a determinat pe seful PSD sa-si execute premierul

politica

Conflictul dintre presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul ca Dragnea nu poate sa fie prim-ministru, a afirmat, luni seara, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

„Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru si atunci oricine e prim-ministru e rau”, a declarat Ponta, la TVR 1.

Intrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea sa declanseze aceasta criza, Ponta a raspuns: „Decizia Curtii Constitutionale, (…) cea referitoare la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru”.

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii „n-a mai mers planul”.

„Ideea aceea, care a fost in ianuarie, ‘Dom’le, il punem pe Grindeanu, sta si el cateva luni, contestam la Curte, Avocatul Poporului si Curtea spune ‘Domnul Dragnea poate fi prim-ministru’ (…), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea si, daca Iohannis nu vrea sa-l puna, il suspenda’ (…), n-a iesit, din doua motive. Unu — Curtea Constitutionala a zis ca ‘Nu’ — si doi — (…) dupa vizita de la Washington, uitati de povestea cu suspendarea (…) S-a dus”, a mai afirmat Ponta.

In opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost „prea umilit”.

„Pur si simplu a fost prea umilit. (…) Cum poti tu sa faci un raport — l-a facut domnul Valcov, dar ma rog, l-a facut la solicitarea domnului Dragnea — in care in primul rand sa spui tu despre propriul tau guvern ca e cel mai prost, cel mai slab, ca nu e in stare sa faca nimic? (…) Toti ministrii au fost propusi de catre domnul Dragnea, deci n-au fost propusi de domnul Grindeanu”, a spus Ponta, adaugand ca vina lui Grindeanu este ca „i-a acceptat” pe ministrii propusi de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu „a progresat” si a crescut in sondaje.

„Cand a inceput sa invete, cand a inceput sa se vada cu niste premieri, cand a inceput sa creasca in sondaje — ca daca era la 10%, eu cred ca nu-l schimba domnul Dragnea—, cand a ajuns la 40, cand a inceput sa (…) vorbeasca mai usor la televizor… A progresat”, a mai afirmat Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: