„Planul lui Merkel va UCIDE si mai multi sirieni. Este cuprinsa de PANICA”

news

Angela Merkel este acuzata de decizii iresponsabile, care ar putea creste dramatic numarul celor care ajung in mainile traficantilor de persoane sau care isi pierd viata in incercarea disperata de a trece marea spre Europa. Ceea ce este laudat ca fiind o gandire luminata a unui lider politic este, de fapt, „rezultatul panicii si a unei logici incetosate”.

Martea trecuta, Germania a anuntat ca orice sirian poate cere azi in aceasta tara. In urmatoarele zile, peste 25.000 de refugiati au ajuns la Munchen, iar numarul lor este in crestere. Unele trenuri dinspre Budapesta au fost deturnate catre alte orase din Germania pentru a prelua o parte dintre refugiati.

Merkel vrea acum sa-si foloseasca influenta pentru a redistribui acesti refugiati din Europa, argumentand ca planul Uniunii Europene de a primi 160.000 de refugiati nu este suficient, arata James Forsyth intr-un editorial pentru spectator.co.uk.

Nemtii de rand i-au primit cu bratele deschise pe refugiati, iar acest lucru nu a fost trecut cu vederea nici chiar de catre criticii sistemului. Insa incurajarea acestor oameni sa isi continue calatoria este vazuta ca riscanta. Cei 71 de refugiati care au fost gasiti morti luna trecuta intr-un camion pe o autostrada din Austria ar fi putut fi in viata daca nu ar fi fost incurajati sa ajunga in Germania, iar drumul lor s-ar fi oprit la Budapesta.

In jur de 7.000 de refugiati se estimeaza ca au trecut prin Viena in fiecare zi in ultima saptamana, insa doar 100 au cerut azil in Austria, restul alegand sa mearga mai departe. Desi Austria este o tara bogata, promisiunile Angelei Merkel atrag ca un miraj refugiatii spre Germania.

Un alt pericol al politicii usilor deschise promovate de Merkel este ca ar putea sa intarzie considerabil iesirea Siriei din razboiul civil. Acceptandu-i doar pe cei care au ajuns in Europa, nu si pe cei ramasi inca in taberele de refugiati, Germania se asigura ca isi rezerva dreptul de aculege doar crema fostei societati civile din Siria, adica pe cei care au avut resurse pentru plata traficantilor si calauzelor.

Fara acestia, redresarea societatii siriene poate fi intarziata pe termen lung, chiar si in absenta conflictelor armate. Dupa cum sublinia si ministrul francez de Externe Laurent Fabius: „Daca toti refugiatii pleaca din Siria, Statul Islamic a castigat lupta”.

Pentru a salva vieti, Europa trebuie sa ii lamureasca pe imigranti ca simpla asumare a riscului de a ajunge pe teritoriul UE nu ii indreptateste sa ceara azil. Aceasta ar insemna returnarea barcilor intesate cu refugiati catre portul din care si-au inceput calatoria si alocarea de fonduri pentru taberele de selectie a imigrantilor din Turcia si Egipt.

Este o decizie dura, ar nici sa dai sperante false oamenilor nu reprezinta o solutie.

Sursa foto: bloomberg.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: