externe

Planul Moscovei pentru incetarea focului: „Paralela 38. Dmitri Kozak se intalneste cu politicieni din Europa, ofera armistitiu pe modelul scenariului coreean”

Federatia Rusa se gandeste sa ofere Ucrainei un „scenariu coreean” pentru armistitiu, ceea ce ar insemna divizarea tarii, a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei, la televiziunea ucraineana, relateaza Ukrinform.

„In prezent, ni se ofera scenariul coreean. Asa-numita ‘paralela 38’. Aici sunt ucraineni, dar dincolo sunt altfel de ucraineni. Rusii vor inventa acum orice. Stiu sigur ca una dintre optiunile pe care ni le pot oferi este ‘paralela 38′”, a declarat Danilov.

Potrivit acestuia, Dmitri Kozak, adjunctul sefului administratiei prezidentiale ruse, se intalneste cu fosti politicieni din Europa si transmite prin intermediul lor mesajul ca rusii sunt gata sa faca concesii pentru a forta Ucraina sa accepte un armistitiu.

In acelasi timp, Danilov a declarat ca, in timpul unei intalniri recente, reprezentantii coreeni au remarcat faptul ca stabilirea divizarii peninsulei coreene in doua parti de-a lungul paralelei 38 a fost o greseala, deoarece concesiile facute in anii 1950, dupa incheierea razboiului dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, conduc in prezent la probleme.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sapte perchezitii DNA la Complexul Energetic Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti

DNA efectueaza joi sapte perchezitii la CEO Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti,…

48 de minute ago

S-a prabusit o strada din Prahova chiar in fata Politiei. Primarul da vina pe galeriile subterane de exploatare a sarii

O parte a strazii 23 August din orasul Slanic Prahova s-a surpat chiar in fata…

14 minute ago

Instructor de yoga din Bucuresti, luat de mascati pentru viol si trafic de persoane. A obtinut 1,4 milioane lei fortand fete sa faca videochat – Video

Un instructor de yoga din Capitala, autointitulat „maestru spiritual”, este acuzat de trafic de persoane…

2 ore ago

Premierul spaniol Pedro Sanchez isi intrerupe atributiile publice, in timp ce sotia sa este anchetata

Premierul spaniol Pedro Sanchez si-a suspendat atributiile publice pentru a se „opri si a reflecta”…

3 ore ago

Masinile electrice trebuie sa fie mai ieftine in Europa pentru a fi atinse obiectivele de emisii nete zero, subliniaza Curtea de Conturi Europeana

Vehiculele electrice europene sunt inaccesibile pentru un numar mare de europeni, a declarat organismul de…

24 de minute ago

Fosta presedinta a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, acuza ca unele proteste pro-palestiniene din SUA au „o tenta ruseasca”

Fosta presedinta a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a sugerat ca unele proteste pro-palestiniene, in special…

53 de minute ago