Planul pentru dotarea Armatei a fost retras – Anunt de ultima ora al presedintelui Iohannis

news

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa, marti, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Seful statului a subiniat ca in sedinta CSAT nu s-a discutat despre planul de inzestrare a Armatei.

„Un document, pe care nu l-am discutat, a fost retras de pe ordinea de zi – planul de inzestrare a Armatei. S-a constatat ca documentul a neglijat Acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru Aparare pentru cel putin un deceniu. Documentul a fost retras si adaptat dorintei politice”, a spus Iohannis.

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de la Palatul Cotroceni s-a incheiat in jurul orei 13.00, dupa aproximativ doua ore de discutii. Oe ordinea zi s-au aflat, printre altele, stabilirea efectivelor pe care le poate pune armata la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului national in anul 2018 si planul de inzestrare cu tehnica militara in perioada 2017-2026.

A fost prima sedinta a CSAT la care participa premierul Mihai Tudose, precum si noii ministri Adrian Tutuianu (Aparare), Mihai Fifor (Economie) si Ionut Misa (Finante).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: