Planul PSD de a bloca referendumul cu ajutorul CCR se prabuseste. Zegrean: „CCR nu are atributii in acest sens”

politica

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, anunta ca CCR nu are competente de a stabili daca intrebarea care va fi pusa la referendumul pe justitie este constitutionala sau nu. PSD a anuntat deja ca intentioneaza sa atace la CCR intrebarea pe care presedintele Iohannis o va lansa la referendum.

„CCR nu verifica intrebarea inainte de a fi pusa, CCR are atributii doar dupa incheierea referendumului, de a valida sau invalida referendumul”, a subliniat Zegream intr-un interviu pentru RFI.

Zegrean s-a declarat de acord cu temele anuntate de presedintele Iohannis.

„Temele (de la referendum-n.r.) sunt cele care preocupa in perioada pe care o traversam populatia din Romania. De doi ani de zile numai despre asta se vorbeste si oamenii chiar sunt interesati si este bine ca presedintele vrea sa consulte populatia, sa afle care este dorinta poporului in aceasta privinta. Referendumul este un mijloc prin care poporul isi exprima vointa, isi exprima puterea”, a mentionat Zegrean,

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, la Romania TV, joi seara, ca PSD-ul vrea sa vada in ce masura intrebarile ce vor fi puse la referendum afecteaza Constitutia.

”Asteptam, ca orice roman de bun simt, sa iasa Klaus Iohannis si sa vorbeasca despre tortionarul Augustin Lazar. Ei trimit talibani la Bruxelles, noi trimitem romani adevarati. Ei voteaza impotriva Romaniei in Parlamentul European, noi votam pentru Romania. Noi asteptam concret intrebarea sau intrebarile. Modul in care vor fi formulate vor arata cat respecta Constitutia”, a declarat Codrin Stefanescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: