Planul PSD: voteaza de ochii lumii eliminarea pensiilor speciale, stiind ca CCR va respinge aceasta lege. PSD se opune corectarii proiectului de lege

politica

Sunt tot mai multe informatii care confirma ca PSD va vota astazi intentionat un proiect cu carente privind eliminarea pensiilor speciale in Parlament, astfel incat CCR sa respinga ca neconstitutionala aceasta lege. PSD stie deja ca prevederea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati va fi declarata neconstitutionala.

Reprezentantii USR au incercat, marti, in sedinta Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor, condusa de Adrian Solomon (PSD) sa elimine acest risc, insa Solomon s-a opus. El a reactionat batjocoritor la propunerea deputatului USR Cristian Seidler.

„Am o propunere de modificare. (…) E vorba tocmai de punctul doi de pe ordinea de zi a plenului de la ora 14, sa dam un scurt raport suplimentar prin care sa eliminam unele probleme care au fost semnalate in spatiul public si care pun inclusiv probleme de constitutionalitate”, a solicitat Seidler, deputat USR, marti, in debutul sedintei comisiei pentru Munca de la Camera Deputatilor.

„E o gluma? Eu as lua-o in serios. O sa supun la vot lucruri normale, glume de-ale USR-ului, nu. Nu ai prevederi regulamentare ca sa ma obligi pe mine sa fac asta”, i-a raspuns deputatului USR, presedintele comisiei pentru Munca, Adrian Solomon.

Deputatul USR a insistat asupra faptului ca propunerea adusa de acesta este „cat se poate de regulamentara”, insa presedintele comisiei pentru Munca a Camerei Deputatilor a refuzat sa introduca pe ordinea de zi a comisiei propunerea, pe motive de nelegalitate a propunerii, informeaza Mediafax.

Camera Deputatilor se reuneste, marti, in sesiune extraordinara pentru a dezbate si vota in plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. PSD a anuntat ca va vota acest proiect, convins fiind insa ca va pica apoi la CCR.

„Proiectul de lege este nerealist si este facut doar de ochii lumii. Eu nu cred ca va trece de Curtea Constitutionala daca raman prevederile legate de magistrati. Habar nu am cum vor vota unii sau altii, unii vor fi interesati sa dea o imagine populista, ca ei sunt pentru popor si impotriva acestor oameni grasi, altii vor incerca sa nu voteze legea pentru ca se gandesc la ei pentru ca sunt in apropierea zilei de pensionare. Daca va trece de Camera, va fi atacata la CCR, atunci s-ar putea sa se gaseasca articole sau intreaga lege ca fiind neconstitutionala. Asta din punctul meu de vedere ar fi un act populist, fara nici un rost”, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad pentru Europa Libera.

Deputatul UDMR a afirmat ca solutia potrivita era ca proiectul sa fie retrimis la Comisia de Munca pentru a se elimina articolele care ar putea sa cada la CCR. Dupa cum s-a vazut deja, Adrian Solomon (PSD) s-a opus.

USR a explicat ca solutia, respinda de PSD, pentru ca eliminarea pensiilor speciale sa nu fie declarat neconstitutionala este plafonarea pensiilor pentru magistrati.

„Parlamentarii se reunesc astazi, in sesiune extraordinara, pentru a vota eliminarea pensiilor speciale. Ramane de vazut daca proiectul va trece avand in vedere disputele din Parlament intre PSD si PNL. USR este singurul partid parlamentar care isi doreste realmente eliminarea acestor privilegii. Toate celelalte partide au votat pentru introducerea pensiilor speciale in trecut. In viziunea USR, pensiile speciale ar trebui desfiintate si plafonate cele pentru militari si magistrati, deoarece reprezinta privilegii nejustificate care adancesc inechitatea sociala din Romania”, arata USR intr-o postare pe Facebook.

USR sustine ca pensiile speciale reprezinta un cost anual de peste 2 miliarde de euro din bugetul de stat.

Mai mult despre: ,


Comentarii: