Planul real al lui Dragnea, pe cine vrea sa instaleze de fapt la Ministerul Justitiei. Nicolicea este folosit ca diversiune

politica

Surse din PSD citate de hotnews.ro anunta ca Liviu Dragnea urmareste in realitate sa il instaleze ca ministru al Justitiei pe Toni Grebla. Fost judecator CCR, acesta ocupa acum functia de secretar general al Guvernului.

Social-demcratii iau in considerare un eventual blocaj al presedintelui si au un plan B. Surse social-democrate au declarat ca PSD intentioneaza sa astepte un raspuns al presedintelui pana vineri, iar in cazul in care acesta intarzie sa apara sau respinge propunerile facute, premierul va declansa procedura restructurarii guvernamentale.

Astfel, Dancila ar urma sa trimita saptamana viitoare Parlamentului, o cerere de restructurare a Guvernului si propunerile de ministri. Potrivit surselor citate, la ministerul Justitiei ar putea aparea o alta nominalizare si anume secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, care ar putea fi propus ministru al Justitiei in locul lui Eugen Nicolicea.

Procurorii DNA l-au acuzat in 2015 pe Toni Grebla ca, dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la ferma sa de struti, fostul judecator al Curtii Constitutionale si-a continuat activitatea infractionala si a facut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obtinute din infractiunea de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, ca sa obtina pentru el si pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectiva, fostul judecator CCR a fost retinut de DNA pentru o perioada de 24 de ore.

Grebla a explicat atunci ca procurorii i-au imputat faptul ca, in ce priveste infractiunea de trafic de influenta, este vorba despre o suma de 100.000 de euro, care a fost investita de omul de afaceri Mihai Prundianu in ferma de struti. In schimbul banilor, Grebla ar fi intervenit pentru acesta pe langa unele institutii ale statului.

DNA mai arata ca, incepand din august 2014, Toni Grebla a facut demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre finul sau, Ion Bircina, un cetatean turc, cetateanul moldvean Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu. Cetateanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

Cei cinci ar fi constituit un grup infractional organizat pentru a exporta, prin Turcia, produse agro-alimentare catre Federatia Rusia, in ciuda embargoului institutit de aceasta pentru marfa din UE.

Mai mult despre: ,


Comentarii: