Platforma lui Ciolos ia atitudine: „Coalitia PSD-ALDE adopta OUG netransparent si pompieristic. Sa-si asume dezastrul!”

news

Platforma Romania 100 cere coalitiei PSD-ALDE sa-si asume responsabilitatea pentru dezastrul creat prin proliferarea pensiilor speciale.

Intr-un comunicat de presa, platforma lui Ciolos acuza Coalitia PSD-ALDE ca schimba prin Ordonanta de Urgenta, netransparent si pompieristic, regimul unor pensii speciale pe care parlamentarii acelorasi partide le-au aprobat, impotriva tuturor avertismentelor despre impactul lor bugetar dezastruos.

Platforma Romania 100 considera necesara o reforma a intregului sistem de pensii speciale, care trebuie revizuit si reasezat pe baze echitabile, in concordanta cu posibilitatile reale ale bugetului public, tinand totodata seama de nevoile specifice ale unor categorii de angajati din sectorul public. Aceasta reforma trebuie sa urmeze unei dezbateri publice reale, transparente, cu toate categoriile de angajati vizate, in contextul mai larg al crearii unui sistem de pensii echilibrat, sustenabil si just in Romania.

In acelasi timp, platforma lui Ciolos respinge modul „pompieristic si netransparent” prin care coalitia PSD-ALDE modifica regimul pensiilor speciale.

„Dupa ce a adoptat legi in interes pur electoral, atunci cand avea nevoie sa castige voturile sau bunavointa unor categorii de angajati din sistemul public, confruntata cu consecintele bugetare dezastruoase ale propriilor decizii, coalitia PSD-ALDE revine pripit asupra lor, culpabilizand beneficiarii acestor legi”, a transmis organizatia.

Platforma Romania 100 subliniaza ca problema pensiilor speciale a fost declansata si acutizata de aceleasi partide, in Parlament, prin adoptarea unor legi populiste, fara acoperire bugetara.

„Incercarea PSD de a-si ascunde responsabilitatea politica printr-o diversiune de culpabilizare a beneficiarilor legali ai propunerilor legislative votate de PSD demonstreaza doar ipocrizia si neasumarea propriilor fapte si decizii ale acestui partid. Platforma Romania 100 sustine cu consecventa punctul de vedere pe care Guvernul Ciolos l-a avut in 2016 impotriva proliferarii pensiilor speciale, inclusiv prin sesizarea la Curtea Constitutionala a Romaniei, in doua randuri, a Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene”, se mai arata in comunicatul citat.

Pe 26 decembrie 2015, Guvernul Ciolos a sesizat Curtea Constitutionala care a admis ca dispozitiile privind pensiile speciale pentru alesii locali sunt neconstitutionale. Pe 27 iunie 2016, acelasi Executiv a contestat a doua oara aceeasi lege la CCR pentru ca din modificarile parlamentarilor la lege nu reiesea clar cum ar fi urmat sa fie finantate aceste pensii si indemnizatii speciale si, pe de alta parte, pentru ca nu respectau principiul contributivitatii.

CCR a dat dreptate Guvernului Ciolos si a doua oara, pe 23 septembrie, iar propunerea legislativa care stabilea acordarea de pensii speciale pentru alesii locali a fost declarata neconstitutionala.

De asemenea, pe 19 septembrie 2016, invitat in Parlament, fostul premier Dacian Ciolos a atras atentia exact asupra pensiilor speciale: „O exacerbare a pensiilor speciale, multe introduse prin proiecte votate de Parlament sau aflate pe ordinea de zi, risca sa puna in pericol sistemul de pensii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: