Platit de PSD, „Milion” Chirieac se declara socat ca apar „articole platite” in presa straina: „Este extrem de grav”

news

Analistul Bogdan Chirieac, platit cu peste un milion de lei, in 2018, de catre PSD, a declarat la Antena 3 ca este „socat” de afirmatiile Alinei Mungiu-Pippidi. Aceasta a sustinut ca articolele critice la adresa lui Liviu Dragnea din presa straina au fost platite de serviciile secrete din Romania.

„Ca apar articole negative este evident. Intrebarea mea este de ce apar numai articole negative? Chiar asa, prestigiosii jurnalisti nu au niciun fel de interviu cu oameni din partea cealalta, numai cu cei din statul subteran? Cum se intampla de articolele sunt facute in genul ‘Ion Iliescu’, cand i-au fost puse cuvinte in gura si s-au falsificat inregistrari? Ca exista ceva acolo este evident si de multa vreme. Ca ni s-a spulberat mitul presei occidentale… Mie mi s-a spulberat de mult. Ultima data, am fost socat cand am aflat ca intrebarile pentru Donald Trump, pentru confruntarea cu Hillary Clinton, au fost lucrate de CNN impreuna cu echipa doamnei Clinton. Ca si cum CNN era parte, oficial, a campaniei sale. In partea cealalta, acuzatia doamnei Pippidi este extrem de grava si ea trebuie dovedita. Nu stim daca serviciile secrete, oameni politici, ONG-uri sau entitati din afara Romaniei sunt cele care platesc aceste articole”, a declarat Bogdan Chirieac, pentru Antena 3.

Pippidi afirmase anterior ca presa straina il ataca pe Dragnea pentru ca este platita de „statul paralel”.

„Serviciile secrete platesc articole in strainatate din greu cum si unii corupti din Romania au platit articole in presa straina. Presa straina e mult mai de vanzare decat am crezut noi. Am vazut titluri in ziare in care nu mi-as fi imaginat niciodata, Times de exemplu, Daily Telegraph. Mai ales articole care sunt editoriale, multe dintre ele nici nu sunt scrise de oameni din redactie, sunt scrise de oameni din afara. Multe sunt scrise de oameni care nu scriu permament, care vand articole pentru ca foarte putine redactii au corespondenti permanenti la Bucuresti si atunci o parte din razboiul pe care l-ati vazut in strainatate. Noi am alimentat extrem de mult un rasism care nu o sa dispara nici dupa ce dispar sponsorizarile. Asta este problema mea si de asta sunt foarte critica la ce fac oamenii astia. Sa nu mai spun ca astia sunt bani publici sau ca sunt oameni recrutati ca agenti de influenta ca sa ii folosesti sa afli ceva si reiese ca nu ii folosesti sa faca ceva ci sa ii bagi in lupta interna din Romania”, a afirmat politologul Alina Mungiu-Pippidi la B1 TV.

Newsweek Romania a dezvaluit ca Bogdan Chirieac a incasat, prin intermedirari, peste un milion de lei de la PSD. „Un alt beneficiar este ‘jurnalistul’ si ‘analistul’ Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a incasat anul acesta de la PSD nu mai putin de 1.157.149 de lei”, scrie Newsweek Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: