Pleci in vacanta? Nu uita de cardul europea de sanatate – ce este si cum il obtii

life

Nu putem alege cand si unde ne imbolnavim. De aceea, evitati surprizele luand cu dumneavoastra in vacanta cardul european de asigurari sociale de sanatate. Este valabil peste tot in UE.

Ati cumparat bilete, ati rezervat camere la un hotel dragut la malul marii, vecinul a acceptat inca o data sa aiba grija de pisica dumneavoastra… totul este gata pentru vacanta de mult asteptata. Dar nu ati uitat ceva? Cereti cardul european de asigurari sociale de sanatate. Pentru orice eventualitate.

Ce este cardul european de asigurari sociale de sanatate?

Este un card gratuit cu ajutorul caruia, la nevoie, puteti beneficia de serviciile acordate de unitati medicale de stat in timpul unei sederi temporare in oricare dintre cele 28 de state membre ale UE, precum si in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, in aceleasi conditii si la aceleasi tarife ca asiguratii din tara respectiva (in unele tari, serviciile sunt gratuite), se arata intr-un comunicat al Parlamentul European, remis redactiei Aktual24.ro.

Cardurile sunt eliberate de organismul de asigurari de sanatate de care apartineti.

Cardul european de asigurari sociale de sanatate nu va acopera costurile in situatia in care scopul expres al calatoriei dumneavoastra este de a obtine tratament medical si nu este o alternativa la asigurarea de calatorie. Acesta nu acopera costurile serviciilor medicale private sau costuri precum pretul calatoriei cu avionul inapoi in tara de origine ori contravaloarea bunurilor pierdute sau furate.

Cititi mai multe detalii si despre asigurarea de sanatate pe durata sederilor temporare

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: