Plesoianu a inceput sa toarne. Cine sunt cei doi papusari care o manevreaza pe Dancila: „Ei sunt presedintii partidului”

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu sustine ca Viorica Dancila este o „marioneta” in fruntea PSD, adevaratii conducatori ai partidului fiind doi oameni de afaceri care au legaturi cu Serviciul de Informatii Externe. Este vorba despre Cristian Burci, care detine si Adevarul, si senatorul „independent” Florea Ica Voinea, acesta reusind sa ramana in umbra pana acum.

„Inteleg ca azi se reuneste CEX pentru a pregati mini-congresul de sambata, intrat zdravan la apa, unde vor participa doar cei dispusi sa o aplaude frenetic pe doamna Dancila#2. Draga CEX, eu nu mai am nicio asteptare, ci doar o sugestie: la sedinta de azi ar fi normal sa participe si presedintii partidului, domnii Ica Voinea si Cristian Burci (zis si ‘baby broker’). Ar fi pacat ca o sedinta atat de importanta sa se desfasoare in absenta eminentelor lor mult prea cenusii…

Apoi, la mini-congresul de sambata, dupa ce se incheie ropotele lungi de aplauze (absolut meritate de noul premier, doamna Dancila#2), ar trebui de asemenea invitati sa concluzioneze PUBLIC, la vedere, cei doi presedinti ai partidului. In felul acesta, mini-congresul isi va face SIEsi un mare bine, dupa aplauze se va putea consuma o hamSIE, iar, la final, toata lumea se va relaxa si, pentru binele partidului si al patriei, isi vor face toti SIEsta”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Ica Voinea este senator „independent”, un puternic om de afaceri care a reusit sa nu ajunga in luminile reflectoarelor.  El a intrat in politica in anul 2000, fiind ales pe listele PUR, partidul lui Voiculescu. Ulterior a trecut la PSD si apoi la ALDE. Acum ar fi independent.

Si Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu (fost consiliera a lui Dancila), l-a inclus pe Ica Voinea in cercul de putere care o controleaza pe Viorica Dancila.

”Viorica Dancila este premierul perfect pentru Klaus Iohannis. A devenit docila de cand a plecat Liviu Dragnea la puscarie, influenta ofiterilor superiori de informatii (r) care au populat Palatul Victoria fiind evidenta. ‘CERCUL DE FIER’ cum este denumit anturajul premierei Dancila este format din:

– COSTIN MIHALACHE (fost diplomat si ofiter SIE), actualul sef al Cancelariei Primului-Ministru;

– ANDREI-MARIUS DIAMESCU (DGIA), general de informatii si contraspionaj;

– ICA VOINEA (PSD, interese in zona apelor minerale – Borsec, prieten cu Mihalache si Isarescu);

– ANTON PISAROGLU (fost bodyguard al unui mogul si partener de afaceri cu Alan Blaine Stone, fondator si fost CEO al firmei americane de aparare Circinus Defense LLC interesata de contractele de armament);

– FLORIN CIOCANELEA, ex-Petrom, venit direct din anturajul lui Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu. Toti sunt oameni cu legaturi vechi in structurile de informatii”, a explicat Andronic in EVZ.

Intr-un interviu, in 2017, pentru Radio Romania International, Ica Voinea s-a laudat ca este „prieten personal” cu premierul Chinei.

„Pe prietenul Li Keqiang il cunosc de multi ani. Si eu, si el am fost lideri ai organizatiilor de tineret din tarile noastre. In anul 1986 Romania a organizat probabil una dintre cele mai mari delegatii bilaterale care a ajuns in China. Si am avut privilegiul ca cel care m-a insotit in cele doua saptamani ale vizitei sa fie actualul premier al Chinei, Li Keqiang.

(…) Dupa ce am petrecut impreuna doua saptamani in China, in 1986, si doua saptamani in Romania, in anul 1987 – pentru ca la randul lor si chinezii au avut o delegatie in Romania – ne-am despartit prieteni. La vremea respectiva, relatiile dintre Romania si China erau foarte bune. Eu conduceam activitatea economica a CC al UTC, conduceam la vremea respectiva vreo 29 de santiere nationale. Am avut prilejul sa-i cunosc si pe Hua Guofeng (n.red: premier — 1976-1980 — si presedinte — 1978-1981 — al RP Chineze), Hu Yaobang (n.red: secretar general al CC al PCC, 1982-1987), Li Peng (n.red: premier, 1988-1998), i-am cunoscut pe toti acesti lideri pentru ca si in China, ca si la noi, atentia care se acorda organizatiilor de tineret era deosebita”, spunea Ica Voinea.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: