Plesoianu s-a isterizat in Parlament pentru ca nu poate sa ii faca plangere penala Laurei Codruta Kovesi. S-a certat pana si cu Nicolicea

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a cerut luni ca parlamentul sa ii faca plangere penala Laurei Codruta Kovesi pentru ca refuza sa se prezinte la audieri. De asemenea, el a cerut revocarea lui Kovesi din functie.

„E nevoie de asa ceva. Nu se poate sa elaborezi un regulament, dupa care sa spui ca nu exista o corelare intre regulament si Codul Penal. (…) Cu Inspectia Judiciara – am vazut foarte bine cum functioneaza sectia de procurori acolo. Singura mea speranta este la ministrul Justitiei. Dna Kovesi incalca o hotarare negru pe alb a Curtii Constitutionale. Daca nici acum nu este oportun, cred ca Parlamentul trebuie sa plece acasa.

Colegii au considerat ca trebuie lasata la latitudinea Ministerului Justitiei. Ramane de vazut cum va actiona dl Tudorel Toader de acum incolo. A fost incalcata o hotarare a Curtii Constitutionale. Colegii de la PNL si USR sunt avocatii constanti ai dnei Kovesi.

(…) Consider ca am fost sfidati destul de trei ori. Sa ne apucam sa ii trimitem iar scrisori este sub demnitatea Parlamentului. (…) PNL si USR il apara si pe dl Oprea, si pe dl Coldea. Din punctul meu de vedere, nu se poate face un raport final pana nu vin toate aceste persoane sau pana cand nu sunt sanctionate intr-un fel sau altul pentru ca nu au venit”, a spus Plesoianu, la iesirea din sedinta Comisiei.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a spus insa ca nu poate fi facuta o plangere penala daca nu este indicata si o infractiune, solicitand ca Plesoianu sa spuna care este infractiunea pe care crede ca sefa DNA a comis-o.

Plesoianu a spus ca acest lucru trebuie decis de cei care au redactat Regulamentul Comisiei, acuzand ca acest for nu are suficiente instrumente la indemana. „Am fost trimisi fara arme la lupta”, a afirmat el.

Nicolicea s-a aratat impotriva depunerii unei plangeri, cel putin in acest moment. „Daca este facuta se va termina ancheta dupa ce se termina Comisia. Comisia nu mai are decat 40 de zile. (…) Daca e doar ca actiune de pedepsire poate sa fie sesizat Parchetul si in ultima sedinta a Comisiei. Obiectivul nostru principal este aflarea adevarului”, a spus acesta.

Liviu Plesoianu si-a retras solicitarea de depunere a unei plangeri penale, nefiind sustinuta de alti parlamentari.

In final, membrii Comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 au decis luni sa sesizeze ministrul Justitiei cu privire la refuzul procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de a se prezenta la audieri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: