Plesoianu se mandreste cu o victorie. Extremistii de dreapta nu o vor vota pe Kovesi la sefia Parlamentului European

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu se mandreste ca i-ar fi convins pe europarlamentarii din grupul „Europa natiunilor si liberatii” (ENF) sa nu o voteze pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Din ENF fac parte partide de extrema-drepata si antieuropene precum Frontul National din Franta si UKIP.

Plesoianu a tinut sa ii arate lui Mircea Badea ce raspuns a primit din partea unui oficial al extremistilor de dreapta dupa ce le-a trimis o scrisoare in care le cerea sa nu o voteze pe Kovesi. Fericit, Badea a prezentat raspunsul la Antena 3. Oficialul ENF anunta ca grupul sau politic se va opune candidaturii lui Kovesi.

ENF are 37 de europarlamentari dintr-un total de 751, avand astfel o pondere de mai putin de 5% in Parlamentul European. Din ENF fac parte partide extremiste precum Frontul National si UKIP care nu o data au avut mesaje agresive si jignitoare la adresa romanilor care muncesc in UE.

Vicepresedintele Partidului Popular European (Crestin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anuntat marti ca formatiunea politica o va vota pe Laura Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Intrebat de un reporter HotNews.ro daca PPE o va sustine pe Kovesi in functia de procuror-sef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepresedintele formatiunii, a raspuns pozitiv.

„Ca sa raspund foarte scurt, noi o sustinem clar. Credem ca sfera politica trebuie sa stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gandindu-ne la capacitatea ei tehnica, o sustinem”, a spus Pons.

PPE are 217 europarlamentari dintre totalul de 751. Postul de procuror-sef european a fost infiintat in toamna anului trecut, iar Laura Codruta Kovesi ar urma sa fie prima persoana care sa ocupe aceasta functie.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru news.ro ca Laura Codruta Kovesi are sustinere in toate grupurile politice. „Toata lumea a aflat cat de importanta a fost Laura Codruta Kovesi in lupta anticoruptie. Nu este cineva nou. Germanii si francezii din diverse grupuri politice au spus ca vor sustine candidatura, desi au si ei candidati. Nu merg prin prisma nationalismului. Inclusiv ministrul austriac al Justitiei”.

„Este un semnal foarte clar ca nu este vorba despre o alegere politica. Nu este o afacere de partid, ci recunoasterea unei personalitati. Dragnea si Dancila s-au remarcat prin lucruri stranii, ca sa nu spun antieuropene, Laura Codruta Kovesi, prin curajul de a merge impotriva coruptiei”, a mai spus el.

Laura Codruta Kovesi, a fost selectata pe primul loc pentru pozitia de procuror-sef al Parchetului European, institutie ce ar urma sa inceapa sa functioneze din 2020.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: