Plesoianu, tuns si pus pe scandal cu Firea: „Stiti foarte bine ca cel care a creat trustul de presa INTACT, unde ati lucrat ani multi, a primit zece ani de inchisoare tocmai pentru ca a fost un adversar al celor zece ani rai ai lui Basescu”

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a publicat, marti, pe Facebook, o scrisoare deschisa adresata vicepresedintelui PSD Gabriela Firea, in care afirma ca pe votantii PSD ii irita „lentoarea cu care se destructureaza” statul paralel.

„Desi n-am vrut sa intervin tocmai pentru ca ma incapatanez sa nu fac parte din nicio grupare interna a partidului, afirmatiile dumneavoastra de aseara ma determina sa va adresez aceste randuri. Pentru ca ati repetat public faptul ca pe romanii care ne-au votat ii „irita” discutiile despre protocoale, procurori, abuzuri sau stat subteran, ma vad nevoit sa va scriu tot public. Va scriu pentru a va cere sa nu ii jigniti indirect nici pe jurnalistii de la Antena 3, din randurile carora ati facut parte, nici pe jurnalistii de la Romania TV, nici pe jurnalistii de la Luju.ro, nici pe toti ceilalti jurnalisti care au riscat si risca in continuare enorm luptand impotriva abuzurilor! Si, mai presus de toate, va scriu pentru a va cere sa nu ii jigniti nici pe milioanele de romani care ne-au dat votul lor in decembrie 2016 tocmai pentru ca au avut incredere ca vom lupta impotriva Noii Securitati!”, mentioneaza deputatul PSD Liviu Plesoianu in scrisoarea deschisa catre vicepresedintele PSD Gabriela Firea.

Social-democratul spune ca i se pare „halucinanta” afirmatia lui Firea potrivit careia votantii PSD sunt „iritati” de discutiile despre statul paralel.

„Stiti foarte bine ca cel care a creat trustul de presa INTACT, unde ati lucrat ani multi, a primit zece ani de inchisoare tocmai pentru ca a fost un adversar al celor zece ani rai ai lui Basescu….Cum puteti spune atunci ca temele „abuzuri, stat paralel, protocoale, noua securitate” sunt teme care ii „irita” pe romanii care au votat PSD!? Practic, ceea ce spuneti dumneavoastra este ca toate dezvaluirile jurnalistilor de la Antena 3, de la Romania TV, de la Luju.ro si de la alte institutii de presa, ca dezvaluirile despre abuzuri ale tuturor jurnalistilor din Romania care nu fac parte din aparatul de propaganda al Noii Securitati sunt lucruri care… „irita”!?? #Doamne_fereste! Mi se pare de-a dreptul halucinanta aceasta afirmatie pe care observ ca o repetati peste tot in ultimele zile!Simt nevoia sa protestez fata de ce spuneti in numele fostilor dumneavoastra colegi de breasla, precum si in numele milioanelor de romani care au votat USL in 2012 si PSD-ALDE in 2016 tocmai pentru ca au vrut si vor in continuare sa eliberam Romania de acea hidra sinistra care ne-a luat tara ostatica!”, se mai arata in scrisoarea deschisa.

Plesoianu ii mai transmite lui Firea ca se simte jignit de afirmatiile acesteia.

„Ma lupt fara preget, in prima linie, cu cei mai puternici capi ai Noii Securitati. Este modul in care inteleg sa-mi fac datoria fata de cei care m-au votat si fata de propria mea constiinta! Iar dumneavoastra ma jigniti profund in clipa in care spuneti ca ceea ce fac la randul meu ii „irita” pe oamenii care ne-au votat! Cu toata dragostea, va spun ca va inselati. Ce ii… irita pe oamenii care ne-au votat e tocmai lentoarea cu care se destructureaza Noua Securitate, nicicum faptul ca se lucreaza la aceasta destructurare si ca se vorbeste public despre aceasta destructurare! Oamenii imi scriu in fiecare zi nu pentru a ma certa ca vorbesc despre Noua Securitate si ca fac tot ce tine de mine pentru a elibera aceasta tara, ci pentru a ma intreba de ce unii taraganeaza prea mult o situatie care ar fi trebuit de multa vreme transata!”, arata deputatul PSD.

Acesta mai afirma ca este „complet lipsit de logica” faptul ca Firea a participat la mitingul PSD anti-abuzuri.

„Atunci cand Noua Securitate arunca in lupta tot ce detinea pentru a elimina PSD de la guvernare la doar cateva saptamani de la alegeri, va numarati printre putinii lideri PSD care cereau organizarea unui mare miting. Am apreciat foarte mult acest lucru la acea vreme. Insa daca spuneti acum ca subiectul „Noua Securitate” e un subiect care ii „irita” pe votantii nostri, de ce doreati miting atunci impotriva Noii Securitati? E complet lipsit de logica! Pana la urma, dupa mult timp si nenumarate insistente, mega-mitingul PSD a fost organizat. Sunt nevoit atunci sa va scriu si pentru a va intreba: de ce ati participat la marele miting, de sute de mii de oameni, impotriva abuzurilor Noii Securitati? Daca vi se pare ca e un subiect „iritant” pentru votantii nostri, de ce ati urcat chiar dumneavoastra pe scena!?? Sa va mai intreb si de ce au venit atat de multi oameni la miting?”, se mai precizeaza in scrisoarea catre Gabriela Firea.

Plesoianu adauga faptul ca nu o suspecteaza pe Firea de „intelegeri subterane”.

„Nu stiu de ce introduceti in mod repetitiv aceasta tema in discursurile dumneavoastra din ultimele zile. Nu va acuz de intelegeri subterane (sunt oricum cel mai putin „informat” din partid tocmai pentru ca refuz cu obstinatie sa fac parte din orice grupare interna sau externa) insa va pot spune –ca actual coleg si ca om care v-a votat la alegerile locale cand inca nu eram in politica si nici nu ma gandeam ca voi alege sa fiu – ca pe mine chiar ma irita faptul ca spuneti ca pe cei care ne-au votat ii… „irita” toate discutiile despre procurori, protocoale, abuzuri, stat paralel sau Noua Securitate. Sigur ca sunt multe alte teme despre care trebuie sa vorbim si in legatura cu care trebuie sa facem. Dar nadajduiesc ca vedeti totusi legatura evidenta dintre starea tarii noastre si actiunile acestei grupari metastatale care s-a instapanit pe aici…Suntem datori, fata de poporul roman, sa devoalam tot ce s-a petrecut in tara noastra in ultimii 14 ani, modul in care persoane din servicii, din magistratura si din afara tarii au preluat controlul asupra Romaniei, inclusiv prin intermediul unei parti din… „societatea civila”. Avem datoria de a scoate la lumina intregul paienjenis”, conchide deputatul PSD in scrisoarea deschisa.

Mai mult despre:

Comentarii: