Plesu anunta cu cine va vota: „PSD – o echipa de penali aroganti, smecheri de gasca, activisti obraznici”

politica

Scriitorul Andrei Plesu publica un articol foarte dur la adresa PNL, in care anunta si cu ce formatiune politica va vota la alegerile parlamentare. Plesu nu uita sa faca si o descriere foarte acida a PSD.

Intr-un articol publicat pe blogul sau din Adevarul, Plesu isi manifesta dezamagirea fata de absenta reformelor in PNL.

„In principiu, PNL ar fi trebuit sa fie, din punctul meu de vedere, optiunea politica salvatoare, in conditiile in care PSD continua sa domine scena cu un aplomb descurajant. Echipa pesedista, o echipa de penali aroganti, smecheri de gasca, cumetri de „aranjamente” lucrative, activisti obraznici sta cocotata in virful sondajelor (e drept, cu sprijinul unui electorat cu criterii abisale si pe fondul unui masiv absenteism la urne).

Dar ideea ca singura forma de a scapa de lup este sa votezi o ograda de oi agitate nu mi se pare rentabila… Ma asteptam sa am (sa mi se livreze) o puzderie de argumente in favoarea partidului liberal. Nu fumigene triumfaliste („niciodata n-am fost asa puternici”, „avem cel mai riguros program pentru viitoarea guvernare”, „Dumnezeu e liberal”, „avem un suport tot mai mare din partea populatiei”, „oferim un mesaj clar de profesionalism”), nu penibile gifiieli „tactice” (Denise Rifai ca solutie de avarie, un rol pe care are meritul de a-l fi refuzat), nu victimizari insolente (noi vrem binele, dar suntem singuri si ghinionisti). Doamnele si domnii liberali trebuiau mai demult sa se intrebe daca au membri pe masura prestigiului marilor fondatori.

Evident, nu putem produce la comanda garnituri de tipul Bratienilor, Ghiculestilor, Rosettestilor. Nu putem da peste noapte un Kogalniceanu sau un Spiru Haret. Dar n-ar fi de lepadat insi ceva mai de isprava, mai tantosi, mai profilati, decit Ilie Bolojan, Mihai Barbu, Florian Roman, Florin Alexandru Alexe, Busoi, Buda, Ben Oni Ardelean s.a.m.d. Sa nu se supere domnii de mai sus. Poate sunt oameni cumsecade si priceputi. Dar prea n-a auzit nimeni de ei si de marea majoritate a colegilor lor. Pe unii dintre acesti colegi se intimpla, e drept, sa-i cunosc, dar si ei par scufundati in inexpresive penumbre, in vreme ce altii au „defectat” pe la ALDE (incropeala oportunista a unui mediocru veleitar, inconjurat de „simpatizanti” asemenea). Vechii liberali aveau in CV puscariile negre de la Sighet, Aiud, Gherla Jilava sau Ramnicu-Valcea. Noii liberali – de-alde Relu Fenechiu, Secasan, Francu, Chiuariu, Verginel (ah!) Gireada, Pantis, Rosca-Stanescu, s.a. – populeaza asezaminte mai „selecte”, dar cu condamnari mult mai putin onorabile… Daca nu vreti sa pierdeti pe mina voastra, incercati, cit de cit, sa va nasteti!”, scrie Plesu.

Scriitorul isi face publica apoi si optiunea politica, cu cine va vota ale alegerile parlamentare.

„Cu cine sa votez? Cu partidul domnilor Busoi, Buda si Nicolaescu? Cu cei care au votat, alaturi de PSD, alegerile locale intr-un singur tur? Cu marii constructori ai USL-ului, pe care, prin 2012, ii vedeam seara de seara inregimentati, la posturi de televiziune tristute, in tabara Ponta, pentru ca acum sa apeleze la solicitudinea mea electorala pentru a-i casapi partidul? Cu cei care il dau afara din „rinduri” pe Toader Paleologu, dar il cultiva pe Teodor Atanasiu, cel care sustine enormitatile de matusica grijulie ale doamnei Andronescu? Cu strategii marii bilbiieli Marian Munteanu?

Dati-mi macar un nume care sa ma atraga, pe care sa pot paria fara sa risc prea mult! Daca nu exista, renuntati la politica! Daca exista si nu iese in fata din vina lui, nu merita incredere. Daca exista si nu iese in fata din vina „organizatiei”, puneti-va cenusa-n cap si luati-o de la zero! Dar nu veniti cu doua luni inainte de scrutin sa cintati partitura fecioarei nemingiiate si sa faceti manevre jenante de racolare terapeutica. In orice caz, nu cu madam Gorghiu in frunte! Si, mai ales, nu iesiti la rampa cu argumentul ca si „ailalti” sunt la fel, sau mai rai. Tocmai asta e chestia: ca sa fiti votati trebuie sa fiti altfel si mai buni. Daca nu sunteti in stare, avem ghinion. Si voi si noi, care am fi vrut sa va sustinem. Dar nu putem sustine un nor de ceata, un ghiveci insipid, o flasneta. Daca nu vreti sa pierdeti pe mina voastra, incercati, cit de cit, sa va nasteti! PS. Pina una alta, n-am alta solutie decit sa votez USR”, a anuntat Plesu in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: