Plesu, atac surprinzator. Il DESFIINTEAZA pe Iohannis: „Am o problema tot mai mare cu dl. presedinte”

politica

Scriitorul Andrei Plesu lanseaza un atac surprinzator la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

Intr-un text publicat pe blogul sau de pe platforma Adevarul, in care critica acid revocarea din functie a ministrkui Vlad Alexandrescu, Plesu se napusteste si asupra presedintelui Iohannis.

„Am o problema tot mai mare cu dl presedinte. Sint in continuare bucuros ca l-am ales, evacuind, astfel, perspectiva de a avea la virf un zglobiu si iresponsabil titirez. Dar, in clipa de fata, nu mai stiu ce vreau de la dl Iohannis si nici la ce ma pot astepta de la dinsul.

Nu mai stiu daca prefer sa-l „aud” tacind, sau sa-l ascult vorbind. Tace adesea cind trebuie sa spuna ceva si vorbeste cind nu e cazul si cum nu e cazul: solidar cu „drama” Antenei 3, iar apoi spalindu-se pe miini de propriile declaratii, solidar cu guvernul instalat de el insusi, iar de curind spalindu-se pe miini de acelasi guvern.

Prost sfatuit (sau nesfatuit), dar de o neinspirata siguranta de sine, presedintele tarii tinde spre prezenta monotona a unei scheme. Spune banalitati cu un aer suveran, defileaza cu staif prin fata natiunii si nici in afara nu face cine stie ce impresie.

E grav ca nu are un purtator de cuvint. E grav ca nu are un consilier pe politica externa. Si nu-l ajuta prea mult sa-l aiba consilier pentru cultura pe domnul Sergiu Nistor, o veche prezenta „discreta” pe scena „demnitatilor” autohtone, despre ale carui impozante performante profesionale eu unul nu stiu nimic.

Las`ca nici Dan Mihalache nu era mai breaz! Tocmai bun de ambasador la Londra… Cit despre competentele in materie de cultura ale dlui Iohannis – pe care le-am vazut la lucru in cazul Vlad Alexandrescu – am toate motivele sa fiu simultan amuzat si trist.

In alt context – si prin contrast cu galagia regateana – comportamentul sumar al domnului presedinte mi l-ar face (si mi l-a facut) simpatic. M-ar induiosa, intrucitva, laconismul sau, daca mi-ar fi vecin, sau coleg de catedra la un liceu din Ardeal. Dar el este presedintele tarii! Iar in aceasta pozitie ar trebui sa „livreze” mai mult, mai adecvat, mai precaut”, a scris Plesu in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: