Plesu, descriere acida a premierului: „Smecheras zurbagiu si imatur”

news

Scriitorul Andrei Plesu ii face premierului Ponta un nou portret acid, dupa ce a aflat ca acesta a plecat in tarile arabe fara sa se consulte cu presedintele tarii. „Smecheras zurbagiu si imatur”, spune Plesu despre Ponta.

„O ilustrare a modului in care politicienii nostri „interpreteaza”, dupa bunul lor plac, orice exigenta procedurala, orice „manual de circulatie” ne-a fost oferit, zilele trecute, de insusi premierul tarii. Am aflat, uimiti, ca presedintele Klaus Iohannis n-a stiut nimic despre vizita dlui Ponta in citeva tari arabe, mai exact ca a aflat de ea post-factum si in termeni destul de vagi.

Asadar, pentru primul-ministru al tarii, nu conteaza prevederile constitutionale (care confera presedintelui rolul central in domeniul politicii externe), nu conteaza spiritul de echipa, nu conteaza nici macar politetea elementara fara de care raporturile dintre oameni si institutii aluneca intr-o primejdioasa dezarticulare. Pina acum, s-a putut spune ca Ponta era mereu „provocat” de bataiosul si „autocratul” Basescu.

Dar ceea ce vedem deocamdata este ca, indiferent cine e la Cotroceni, premierul tarii ramine acelasi smecheras zurbagiu si imatur ca intotdeauna. Vertijul celui „urcat in copac” e persistent si intratabil. Baiatul trece pe rosu, face tumbe tragind cu ochiul la galerie, o ia pe sens interzis, fenteaza la intersectii, se da Nicky Lauda, ridica degetul batjocoritor pe geam, dupa ce ti-a taiat calea”, a scris Andrei Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: