Plesu, dupa victoria Gabrielei Firea: „Ar fi trebuit sa-i fie JENA. (…) A fost de un COMIC enorm”

politica

Scriitorul Andrei Plesu are o prima reactie dupa alegerile locale din Bucuresti. El face cateva observatii despre comportamentul Gabrielei Firea, atat in campanie, cat si dupa anuntarea rezultatelor electorale.

Plesu considera ca Firea trebuia sa dea dovada de mai multa decenta dupa ce s-a anuntat ca a castigat.

„Cind cistigi, e bine sa nu te sarbatoresti fudul si euforic. Daca, de pilda, ajungi primar cu votul a 44% din alegatorii activi, dar stii ca s-au prezentat la vot doar 33% din totalul lor, e recomadabil sa pricepi ca ai fost votat de aprox. 13% din cei pe care ii vei ‘reprezenta’. Si ca, deci, esti victorios impotriva a 87% dintre cetatenii urbei care, fie nu te plac, fie nu dau doi bani pe numele si persoana primarului lor. E ridicol, prin urmare, sa-ti iei aerul ‘alesului’ iubit de popor, proaspat intors, in glorie, de la Rovine. Rezonabila si, in perspectiva, laudabila, ar fi mai degraba o stare de jena… Oricum, a cistiga niste alegeri locale nu e chiar a deveni, brusc, Nadia Comaneci sau Constantin Brancusi”, scrie Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Scriitorul trateaza cu ironie si modul in care Gabriela Firea si-a facut campanie electorala.

„A include in campania pentru primarie un episod ‘mediatic’ in care arati poporului cum stii tu sa maturi e de un comic enorm. Poti face asta daca, visind sa obtii o angajare ca maturator, vrei sa dai o proba concludenta de dexteritate. Altfel, esti in plin kitsch. Tot ce poti dovedi printr-o asemenea „strategie” electorala este un populism rudimentar si o mare incredere in capacitatea votantilor de a se lasa fraieriti de gesticulatie goala. Nu pot sa nu-mi amintesc de un alt moment, in care o alta doamna voia sa obtina prestigiu politic aruncindu-se cu parasuta. Dar asta implica, macar, un oarecare risc”, mai spune Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: