Plesu, mesaj adresat victoriosilor din PSD: „Vrem mai multa cuviinta si mai putina smecherie”

news

Intr-un text publicat pe blogul sau din Adevarul, scriitorul Andrei Plesu face un apel catre PSD sa isi schimbe comportamentul fata de romani.

Plesu ii indeamna pe reprezentantii PSD sa fie nu mai minta, sa nu mai faca „bascalie ieftina” si sa nu mai transforme „puterea intr-o afacere de familie, sau de gasca”.

„Pentru PSD (in eventualitatea – probabila – a unei victorii): incercati sa aratati chipuri (si un chip de ansamblu) nesifonate de retorica vida, de naraviti ai cazierului, de flacai falosi, uzurpatori ai sloganului: „Noi de-aicea nu plecam!” Aratati-ne ca, dincolo de prima linie a partidului (care ne face, de ani multi, ba sa cascam excedati, ba sa injuram in barba, ba sa intoarcem, obositi, privirea in alta directie) aveti si ceva trufandale credibile.

Nu se poate sa nu aveti. Dati-le o sansa! Lasati-i sa aduca pe scena o stilistica mai autentic cordiala, mai proaspata, mai putin incintata de sine si de „perenitatea” proprie. Nu mai mintiti, nu mai faceti bascalie ieftina, nu va mai dati salvatorii natiunii.

Redeveniti con-cetatenii nostri: nu ne mai flatati ca pe prosti, nu ne mai faceti promisiuni de parada, nu transformati puterea intr-o afacere de familie, sau de gasca. Vrem alt fel de portrete, alt fel de vorbe (cu o limba romana imbunatatita, daca se poate), alt tip de fapte. Vrem mai multa cuviinta si mai putina smecherie”, a scris Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: