Plumb va fi respinsa si a doua oara de JURI. Nu a venit cu precizari suplimentare. Europarlamentar: „Verdictul final este exact pe baza informatiilor pe care au decis respingerea ei joi”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan este convins ca JURI o va respinge si a doua oaar pe Rovana Plumb. Comisia se reuneste din nou, luni dimineata, pentru a rediscuta cazul Plumb, in conditiile in care aceasta nu a venit cu precizari suplimentare.

„Intre Comisia juridica a Parlamentului European si Rovana Plumb nu a existat de la verdictul de joi si pana astazi nicio comunicare oficiala. Comisia juridica a Parlamentului European a votat cu 20 – 0 ca Rovana Plumb nu poate fi comisar european si a decis sa nu ii mai adreseze intrebari suplimentare in scris si nici sa o invite la o a doua audiere deoarece au fost suficiente etape in care putea convinge si nu a convins.

Europarlamentarii experti din Comisia juridica vor da in aceasta dimineata verdictul final exact pe baza informatiilor pe care au decis respingerea ei joi”, a scris Muresan pe Facebook.

Comisia juridica din Parlamentul European se reuneste luni in sedinta extraordinara pentru a discuta cazul Rovanei Plumb, nominalizata pentru postul de comisar european pentru Transporturi, dupa ce procedura de numire a acesteia a fost suspendata din cauza unor nereguli in declaratia de avere, ceea ce a creat o situatie fata precedent pentru legislativul european.

Sedinta comisiei ar urma sa se desfasoare intre 10.30 si 11.30,ora Bruxelles-ului, fiind asteptata o decizie in cazul Rovanei Plumb, in conditiile in care audierile din comisiile de specialitate incep deja luni, iar audierea ei in comisia de specalitate a PE era programata in 2 octombrie. Avizul Comisiei juridice, care analizeaza situatiile de incompatibilitate in care se afla cei propusi pentru posturi de comisar, este obligatoriiu pentru trecerea la urmatoarea etapa, a audierilor.

Comisia Juridica a decis joi,sa transmita Comisiei Europene o scrisoare prin care sa informeze in legatura cu stiatia candidatului propus de Romania, problema fiind imprumutul de 800.000 de leio facut de aceasta, suma devenind donatie pentru PSD in campania pentru alegerile europarlamentare. Si Laszlo Torcsanyi, propus de Ungaria, se afla intr-o stituatie similara.

Rovana Plumb a transmis, joi seara, ca prevederi diferite au facut sa existe diferente intre declaratia financiara depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania.

”Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridica, asa cum mi-au solicitat, clarificari suplimentare. Prevederi diferite au facut sa existe diferente intre declaratia financiara conform codului de conduita al comisarilor depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania. Pana la aceasta ora nu am primit nicio comunicare oficiala din partea Comisiei Juridice in urma audierii mele”, a anuntat joi seara, Rovana Plumb, care afirma ca nu-i fusese inca transmisa decizia in urma audierii.

Premierul Viorica Dancila a afirmat insa ca, in pofida votului din Comisia Juridica a Parlamentului European si a reactiilor din tara, are in continuare incredere in Rovana Plumb careia ii acorda sustinerea sa neconditionata.

”Tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile – atat la votul din Parlamentul European, dar mai ales reactiile celor din tara – nu ma face sa am mai putina incredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotriva. Rovana are, in continuare, sustinerea mea neconditionata. O cunosc de multi ani, am muncit impreuna, stiu masura profesionalismului Rovanei si a bunei-credinte cu care si-a facut mereu treaba. Stiu ca ar exercita acest mandat de comisar european in bune conditii si am certitudinea ca, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de altii, ar prima intotdeauna interesele si politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, asa cum guvernul nostru actioneaza. De aceea sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv, in acord cu propunerea facuta de Romania si sustinuta de presedintele Comisiei Europene”, a scris, sambata, pe Facebook, premierul Viorica Dancila.

Premierul afirma ca ”tot ceea ce au facut membrii partidelor de opozitie in ultimele zile a fost sa arate intregii lumi o Romanie dezbinata, scindata intre interesul tarii si interesele marunte, meschine ale unor grupari”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: