Plumb vrea sa fie sefa in PSD si mai departe: „Nu putem permite ca o guvernare de dreapta sa aduca din nou austeritate”

politica

Europarlamentarul Rovana Plumb a anuntat, joi, intr-o declaratie de presa facuta la Targoviste, ca si-a depus candidatura pentru un nou mandat de presedinte al PSD Dambovita, sustinand ca organizatia are nevoie de stabilitate si unitate.

„Sunt onorata sa imi depun candidatura pentru functia de presedinte al organizatiei PSD Dambovita, una dintre cele mai puternice forte politice la nivel national si cea mai puternica organizatie politica de aici, din judetul nostru. Sunt membra a PSD din 1994, sunt o social-democrata convinsa, toata activitatea mea politica s-a bazat pe respect, pe constructie si pe atacul la adversarii politici care vor sa distruga Romania. Niciodata nu am atacat vreo colega sau vreun coleg de partid”, a precizat Rovana Plumb.

Aceasta a spus ca e nevoie de unitate in organizatie si s-a aratat increzatoare in faptul ca social-democratii vor iesi invingatori in judet la alegerile locale si la cele parlamentare.

„Cred ca organizatia noastra are nevoie de stabilitate, de consens si unitate, pentru ca suntem in fata unui ciclu electoral complex cu alegeri locale si parlamentare. PSD va castiga aceste alegeri aici in judet. Nu putem permite ca o guvernare de dreapta, guvernarea PNL, sa aduca din nou austeritate”, a mai spus Rovana Plumb, citata de Agerpres.

Europarlamentarul PSD l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban de abuz de putere, dupa ce acesta a anuntat ca isi angajeaza raspunderea pentru modificarea legislatiei electorale in privinta alegerilor locale.

„Astazi, prin declaratia premierului Orban, aflam ca isi angajeaza raspunderea pentru modificarea legilor electorale. Guvernul PNL face abuz de putere, este o decizie politica neconstitutionala de a modifica structura electorala in anul 2020 cu mai putin de sase luni inainte de alegerile locale si vreau sa va spun ca PSD este un partid modern, european, este de acord cu aceste modificari, dar nu acum, nu schimbam regulile in timpul jocului, ci la urmatorul ciclu electoral si numai in conditiile si standardele europene, dupa o dezbatere larga”, a afirmat Rovana Plumb.

La declaratia facuta la sediul PSD Dambovita, Rovana Plumb a fost insotita de parlamentarii Claudia Gilia si Carmen Holban, de presedintele Consiliului Jiudetean Dambovita – Alexandru Oprea, precum si de primari si viceprimari PSD din judet.

La alegerile interne din PSD Dambovita, ce vor avea loc pe 19 ianuarie, si-au anuntat candidatura la presedintia organizatiei actualul lider Rovana Plumb si deputatul Corneliu Stefan.

Mai mult despre:

Comentarii: