PLUS, atac dur la adresa PNL din cauza „traseistilor” Daniel Constantin si Sorin Campeanu: „Sa explice care este ratiunea acestui gest”

politica

Europarlamentarul Dragos Tudorache (PLUS) are o reactie dura dupa ce PNL a anuntat ca i-a acceptat pe Daniel Constantin si Sorin Campeanu in radurile sale.

„Intrarea lui Daniel Constantin si a lui Sorin Campneanu direct in structura de conducere a PNL este o veste proasta pentru cei care au crezut ca liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definitia traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE si Pro Romania, iar acum au gasit o alta barca de salvare politica in PNL.

Daniel Constantin a facut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a initiat si adoptat Ordonanta 13. Nu poti fi o alternativa credibila la PSD cat timp la conducerea partidului aduci oameni care au actionat impotriva valorilor europene, impotriva Justitiei si a statului de drept.

Cerem conducerii PNL sa explice care este ratiunea acestui gest, de ce accepta traseisti in conducerea partidului si cum poate spune ca lupta impotriva unui mod toxic de a face politica prin acest gen de tranzactionare a functiilor politice”, a scris Dragos Tudorache pe Facebook.

Fostii lideri ai Pro Romania Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin vor fi cooptati in structurile de conducere ale Partidului National Liberal, conform unui protocol care prevede si atragerea altor parlamentari din acelasi partid care au sustinut guvernul liberal, a anuntat, luni, presedintele PNL, premierul Ludovic Orban.

„Am aprobat un protocol de inglobare, de integrare in PNL a tuturor celor care au fost alaturi de noi la investirea Guvernului, la motiunea de cenzura si care au decis sa se alature PNL. Vor fi cooptati in structurile de conducere la nivel national, judetean si local. La nivel national vor fi cooptati in structura de conducere domnul rector Sorin Cimpeanu si domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin’, a precizat Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Potrivit sefului Executivului, acesti parlamentari de la Pro Romania au ales sa se alature PNL si nu sa ramana „rataciti pe la usile PSD, cum sunt altii”.

„Lucrurile sunt logice. Pro Romania a fost alaturi de noi la daramarea Guvernului PSD, apoi a fost alaturi de PSD si a refuzat investirea. Tot acest grup de colegi, colegi incepand de astazi, nu au vrut sa se intoarca alaturi de PSD. Noi am purtat discutii, au luat aceasta decizie de a veni in PNL si de a nu ramane rataciti pe la usile PSD, cum sunt altii”, a incheiat Orban.

Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin, fondatori si prim-vicepresedinti ai Pro Romania, au demisionat din partid alaturi de mai multi membri in decembrie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: