PLUS da lovitura, anunta ca l-a convins pe Ciorbea sa sesizeze CCR pe OUG-ul lui Toader: „Ne-a dat dreptate”

news

PLUS anunta ca s-a prezentat, joi, in fata Avocatului Poporului cu argumentele necesare pentru a sesiza CCR in cazul ordonantei de urgenta a lui Tudorel Toader. „Ne-a dat dreptate”, afirma un reprezentant al PLUS care s-a intalnit cu Ciorbea.

„Avocatul Poporului mentiona cu putin timp in urma ca asteapta argumente pentru a contesta constitutionalitatea OUG privind modificarea, din nou, a legilor justitiei.

Echipa de juristi a PLUS s-a mobilizat rapid si in mai putin de doua ore am fost la el cu argumentele. Ne-a dat dreptate.

Acum nu mai exista niciun motiv pentru a nu sesiza CCR!”, scrie Andrei Lupu pe Facebook.

Cu cateva ore mai devreme, Ciorbea declara ca inainte sa decida daca va face o sesizare la CCR privind legile justitiei, va analiza argumentele primite de la Parchetul General si adunarile generale ale procurorilor, in legatura cu OUG 7/2019. Dan Barna si parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare in acest sens.

„Am inceput cu cei doi-trei oameni pe care ii avem la Contencios. Asteptam sa ne transmita argumentele si Parchetul General si instantele si acele adunari generale ale procurorilor.

In opinia publica s-a lansat si aceasta dezabtere ca ar putea fi vorba de un conflict juridic de natura constitutionala, deocamdata nu am facut nicio analiza. I-am dat drumul analizei. Si Dumnezeu a creat lumea in sase zile. Mai aveti putintica rabdare. Analizam serios si intr-un ritm foarte alert”, a sustinut Victor Ciorbea.

Dan Barna si parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare prin care ii cer sa sesizeze CCR in privinta Ordonantei care modifica legile justitiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: