Plutonul de executie. Cum lupta Coreea de Nord cu coronavirusul

externe

Un oficial din Coreea de Nord, angajat intr-o structura de administrare a comertului, a fost dus in fata plutonului de executie si ucis pentru ca ar fi sfidat ordinele de carantina privind coronavirusul, in timp ce un oficial din cadrul Agentiei Nationale de Securitate a fost condamnat la munca silnica pentru o fapta similara.

Functionarul guvernametal comercial fusese plasat in carantina dupa intoarcerea in tara din China, potrivit publicatiei sud-coreene The Dong-a Ilbo, citat de Digi24.

Dupa ce lucratorul guvernamental a fost surprins mergand la o baie publica, a fost arestat si impuscat imediat, au declarat surse nord-coreene pentru publicatia din sud.

Un alt functionar, care lucra la Agentia Nationala de Securitate, a fost dus sa lucreze la o ferma de stat, pentru ca a ascuns o calatorie recenta in China.

Guvernul nord-coreean sustine ca nu exista cazuri de coronavirus in interiorul granitelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat in mod independent.

Afirmatia a fost intampinata cu scepticism de catre cei din afara, avand in vedere faptul ca tara are o frontiera comuna cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

„Autoritatile nord-coreene au transmis ca nu exista cazuri de coronavirus, dar suntem reticenti cu astfel de afirmatii”, a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentatie si agricultura din cadrul ONU.

Presa din Coreea de Nord a scris, totusi, ca unii cetateni au fost plasati in carantina, iar autoritatile au luat masuri de preventie, intre care inchiderea frontierei cu China si interzicerea accesului in tara a turistilor straini.

Insa presa din Coreea de Sud, care citeaza surse din nord, vorbeste despre persoane infectate, dupa ce s-au intors din China, si chiar decese.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: