politica

„PNL a bifat o mare promisiune din campania electorala – eliminarea pensiilor speciale”. Anuntul deputatului Florin Roman

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, a declarat, marti, dupa ce Comisia pentru munca a adoptat un raport favorabil pentru proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, ca PNL „a bifat o mare promisiune din campania electorala”.

„PNL a mai bifat o mare promisiune din campania electorala. Astazi Comisia de munca a dat un raport de adoptare cu amendamente pe proiectul de lege al PNL – au mai depus si colegii de la USR un asemenea proiect – prin care se elimina pensiile speciale cu exceptia militarilor si a politistilor. Din punctul nostru de vedere, e o misiune indeplinita. Le-am promis asta oamenilor si ne-am tinut de cuvant”, a afirmat Roman, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Intrebat despre amendamentul deputatului PSD Adrian Solomon, presedintele comisiei, privind eliminarea rentei viagere pentru sportivi, Roman a spus: „Ne asteptam de la PSD sa vina sa puna tot felul de lucruri in proiectul nostru de lege”.

„Interesul nostru a fost ca astazi sa trecem acest proiecte de lege, eram obligati sa adoptam raportul de adoptare. Astazi am eliminat pensiile speciale, e ceea ce ne-am dorit, iar problema rentelor viagere si a celorlalte chestiuni care nu au nicio legatura cu pensiile speciale Guvernul sunt convins ca le va rezolva prin ordonanta de urgenta”, a adaugat Roman.

El a precizat ca va incerca sa propuna in plenul Camerei Deputatilor eliminarea amendamentului referitor la rentele viagere pentru sportivi, dar a precizat ca e greu de anticipat ca va reusi, iar solutia de rezerva este o ordonanta de urgenta.

„Avem solutia de rezerva, oamenii pot sa stea linistiti, am si avut o discutie cu prim-ministrul Ludovic Orban si toate aceste porcarii pe care le-a facut PSD prin domnul Solomon le vom indrepta prin ordonanta de urgenta”, a explicat Florin Roman.

Intrebat despre riscul ca aceste prevederi sa fie atacate la CCR, Roman a raspuns: „Sunt opinii diferite. Aceste pensii speciale au fost introduse de PSD prin legi, noi le-am desfiintat tot prin lege. (…) Noi astazi am actionat politic. Ne-am adus la punct promisiunea pe care le-am facut-o romanilor ca vom desfiinta toate categoriile de pensii speciale”.

Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a adoptat marti raport favorabil pentru proiectul de lege care vizeaza eliminarea pensiilor speciale, exceptie facand cele destinate militarilor si structurilor din cadrul MAI.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

19 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

50 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago