PNL a sesizat CCR privind hotararea Senatului in cazul Dan Sova: „E caz unic in ISTORIE”

politica

PNL a sesizat, joi, Curtea Constitutionala, privind neconstitutionalitatea Hotararii Senatului in cazul incuviintarii arestarii lui Dan Sova, aratand ca ”Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului in cauza”.

Liberalii precizeaza in sesizare ca Hotararea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I-a, nr.271 din 22 aprilie 2015, prin care Senatul constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Dan Sova este neconstitutionala.

PNL solicita Curtii admiterea sesizarii de neconstitutionalitate a Hotararii Senatului nr. 32 redactata in data de 22 aprilie 2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I-a, nr.271 din 22 aprilie 2015, prin care Senatul constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova.

”Consideram ca redactarea hotararii s-a facut cu incalcarea considerentelor Curtii Constitutionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, asa cum este cuprins in dispozitivul deciziei acesteia, neputand fi facuta printr-o ”hotarare de constatare” care lasa loc la interpretari. Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului in cauza”, se mentioneaza in sesizarea PNL.

Tudoe Barbu: „E caz unic in istorie”

”Este caz unic in istoria post-decembrista sa iesi in fata presei, tu, Calin Popescu Tariceanu, tu, Victor Ponta, oricine din arcul guvernamental, sa spui ca te-ai bazat pe un articol dintr-un Regulament evident neconstitutional, prin faptul ca a fost modificat de Senatul Romaniei, ca fiind neconstitutional, sa invoci o lege, legea care se refera la Statutul senatorilor si deputatilor, evident neconstitutionala, prin faptul ca s-a modificat prin vot, in unanimitate..toata lumea stia ca aceste regulamente sunt neconstitutionale”, a declarat senatorul PNL Tudor Barbu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: