PNL afirma ca revolta impotriva presedintelui Iohannis, pentru acceptarea lui Dancila, nu este justificata. Argumentele liberalilor

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat, joi, ca revolta impotriva deciziei presedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Viorica Dancila pentru functia de premier este la fel de justitificata ca judecata ca ”Opozitia este de vina ca nu are suficiente voturi sa opreasca PSD-ALDE”.

”Revolta impotriva deciziei Presedintelui Romaniei de nominalizare a unui candidat pentru functia de Prim-ministru din partea majoritatii parlamentare este la fel de justificata ca judecata ca Opozitia este de vina pentru ca nu are suficiente voturi sa opreasca ceea ce face PSD – ALDE la guvernare”, a scris purtarorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, pe Facebook.

Ionel Danca a afirmat ca atunci cand instrumentele legale care pot fi folosite pentru a lupta impotriva PSD-ALDE sunt insuficiente, solutia este ”intoarcerea la votul popular”.

”Atributiile constitutionale ale Presedintelui si opozitia parlamentara sunt singurele instrumente legale care pot fi folosite impotriva majoritatii autoritare, castigata de PSD – ALDE cu votul romanilor. Iar cand aceste instrumente devin insuficiente, solutia pentru schimbarea majoritatii parlamentare este intoarcerea la votul popular daca este posibil constitutional”, a spus Danca.

Purtatorul de cuvant al PNL a precizat insa ca lupta cu legile ”nu este foarte interesanta”.

”E adevarat, insa, lupta cu legi, articole, proceduri, norme, regulamente, etc., nu e foarte interesanta si spectaculoasa…. si poate provoca chiar dezamagire. Dar, opozitia parlamentara a Partidului National Liberal continua, cu toate instrumentele legale si constitutionale pana PNL va castiga alegerile la fel cum sunt convins ca Presedintele va folosi in continuare toate parghiile legale pe care le are la dispozitie pentru a bloca/respinge initiativele nocive ale coalitiei PSD – ALDE”, a conchis Danca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: