PNL, alaturi de USR: „Familia Pandele-Firea trebuie complet izolata pe scena politica pentru instigare homofoba”

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi solicita „izolarea familiei Pandele-Firea pe scena politica” dupa inscenarea realizata in Voluntari, cu pretinsi voluntari gay din partea USR PLUS care sunt huiduiti de „cetateni indignati”.

„Daca se confirma ca in spatele facaturii sinistre cu ‘activisti USR’ travestiti din Voluntari se afla familia Pandele-Firea, asa cum arata toate indiciile pana acum, atunci acestia trebuie complet izolati pe scena politica – pentru instigare homofoba – de toti politicienii responsabili si de toti partenerii nostri europeni si transatlantici. Nimeni nu ar mai trebui sa accepte sa stea la masa cu oameni al caror nivel intelectual si moral e demn de pleava nazista.

Lucrurile nu pot fi lasate asa: adevarul poate fi stabilit usor cu o plangere penala pentru o evidenta, stridenta, oribila incitare la ura”, a solicitat Raetchi, vineri.

Organizatia non-guvernamentala ACCEPT anunta ca va depune o sesizare penala la Parchetul General impotriva PSD Voluntari. Pe Facebook a fost lansat un filmulet in care pretinsi membri USR, imbracati obscen si cu peruci feminune, sunt huiduiti de „cetateni indignati”.

”Tacticile mizerabile de campanie utilizate in Voluntari de catre Partidul Social Democrat in contextul campaniei pentru alegerile locale utilizeaza stereotipuri la adresa persoanelor transgender si instiga la ura si discriminare impotriva intregii comunitati LGBTI. Asociatia ACCEPT condamna ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fara vreo urma de rusine sau constiinta a impactului faptelor lor”, anunta ACCEPT intr-un comunicat de presa.

Alianta USR PLUS a cerut, vineri, institutiilor statului sa se sesizeze in legatura cu filmarile in care un grup de indivizi imbracati obscen si cu tricouri false cu USR incearca sa starneasca ura populatiei. Inscenarea a avut loc in Voluntari, oras condus de Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

„Alianta USR PLUS condamna campania murdara a PSD si cere institutiilor statului sa se sesizeze! Alianta USR PLUS condamna inscenarea murdara realizata de PSD, care promoveaza pe retelele de socializare clipuri video cu persoane deghizate in reprezentanti ai minoritatilor sexuale si imbracate cu tricouri false USRPLUS, distribuind pliante electorale in Voluntari. Acele persoane nu sunt membri sau voluntari ai USRPLUS, iar actiunea este realizata in mod deliberat pentru a induce in eroare alegatorii. Alianta USR PLUS solicita institutiilor statului sa se sesizeze.

PSD face ce stie el mai bine de 30 de ani: sa minta, sa fure si sa incite la ura. Clipurile video sunt promovate in mod coordonat pe retelele de socializare de membri si simpatizanti ai PSD, inclusiv de catre candidati si consilieri ai PSD, cum este Constantin-Cristinel Iliescu consilier in cadrul Consiliului Local Sector 2, o persoana apropiata de candidatul PSD la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu”, anunta USR.

Filmari in care un grup de persoane cu peruci si imbracate obscen, dar purtand tricouri cu USR, este huiduit cu furie sunt distribuite masiv pe Facebook de catre sustinatori ai candidatilor PSD.

Grupul incearca sa imparta pliante in timp ce este huiduit de zeci de oameni intr-un cartier din Voluntari, langa Bucuresti: „Golanilor! Homosexualilor! Plecati de aici”. Inregistrarea a fost distribuita pe Facebook de Cristinel Iliescu, consilier PSD in Sectorul 2, si de alti sustinatori ai candidatilor PSD din Capitala.

Membrii grupului poarta masti si ochelari de soare, desi este aproape noapte, pentru a fi cat mai greu de recunoscut.

Acesta este Cristinel Iliescu de la PSD. Dan Cristian Popescu este candidatul PSD pentru Primaria Sectorului 2. Cristinel Iliescu a fost prezent si la ICCJ pentru a-l sustine pe Liviu Dragnea, cand fostul stapan al PSD era convocat in fata judecatorilor. Postarea sa a fost distribuita de peste 1.000 de activisti PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: